Luijendijk

Zeilen met de Willem Jacob

Je gaat op reis met De Willem Jacob en we wensen je een goede vaart. onderstaande tabs kun je meer informatie over jouw reis vinden. We vinden het leuk als je een berichtje in ons gastenboek plaatst en je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Programma

Vanaf 20.00 uur zijn jullie van harte welkom aan boord van de Willem Jacob. Deze ligt in de haven van Lauwersoog. Onder het genot van een kopje/koffie en thee verteld de schipper jullie over de historie van het schip, het verloop van de dag en enkele praktische zaken. Daarna hijsen we de zeilen voor een donkere zeiltocht over de Waddenzee. We zien de zon in zee verdwijnen als we om ca. 22.00 uur een ankerplekje voor de nacht zoeken en kunnen dan vanaf het dek het heelal beleven zoals je deze nog nooit hebt ervaren! Als je moe wordt, kun je in het ruim in bed kruipen, gezellig allemaal in één ruimte. De volgende ochtend gaan we na het ontbijt weer verder zeilen. Langs de platen waar de zeehonden liggen te zonnen. Onderweg genieten van de lunch en de zilte zeelucht. Om ongeveer 14.30 uur zoeken we een plekje om droog te vallen. We laten ons vastlopen en wachten ongeveer een uurtje. Dan is het water zover teruggetrokken dat we van boord kunnen. Nu kan er gespeurd worden naar alles wat er leeft en beweegt op zo'n zandplaat, midden in zee. De schipper kan er veel over vertellen. Het is 16.36 uur Laag Water en de vloed komt altijd snel opzetten, dus op tijd weer aan boord klimmen. Na het diner hijsen we de zeilen voor een avondtocht. We zeilen richting Schiermonnikoog waar we op zee overnachten. De volgende ochtend leggen we aan op Schiermonnikoog zodat jullie het eiland kunnen verkennen. Om 15.00 uur halen we jullie dan weer op. (De Willem Jacob is één van de weinige schepen die aan de pier van Schier mag aanleggen maar zij mag daar niet overnachten). We zeilen terug naar Lauwersoog waar de tocht om 17.00 uur eindigt.

Impressie

Bijzonder zeilschip

De Willem Jacob is bijzondere klipper, gebouwd in 1889. Bovendeks is het authentieke schip gericht op sportief zeilen. Benedendeks is een comfortabele accommodatie voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken. Afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd.

De Willem Jacob heeft nog steeds de mooie houten luikenkap die afstamt van de periode dat ze met vracht voer. Ze zijn gemaakt van mooi verweerd, grijs hout. Je kunt er op zitten, lopen en ook heerlijk in de zon liggen. Er is volop ruimte. Op het achterdek zijn comfortabele bankjes. Hier kunt u rustig en veilig genieten van de activiteiten aan dek. De schipper staat hier ook aan het stuurwiel, en kan u van alles uitleggen over het schip en wat er om ons heen gebeurt.

Meer informatie over de Willem Jacob:

Routebeschrijving Lauwersoog Buitenhaven

Lauwersoog Buitenhaven


Opstapplaatsen Willem Jacob weergeven op een grotere kaart

Algemeen

Wij liggen in Lauwersoog in de buitenhaven, voor restaurant Schierzicht. zie het bijgevoegde kaartje. Meestal zijn we het enige grote zeilschip in de haven, te herkennen aan de grote houten mast, de zwarte romp en de houten opbouw. Mocht u het niet kunnen vinden bel dan met 050-211 2573

Openbaar Vervoer


Plan mijn reis

Parkeren

U kunt bij het schip parkeren om te laden en te lossen. Daarna kan u door rijden naar de Oostkant van de haven, voorbij Next Generation Shipyard, parkeerterrein P4, daar kunt u gratis parkeren.

Navigatie systeem

U kunt als adres gebruiken in uw navigatiesysteem: Haven 8, Lauwersoog. postcode 9976 VN. U wordt dan naar de ligplaats van het schip geleid. Tom Tom gebruikers kunnen onderstaande link gebruiken.

Add-To-TomTom

Kledingadvies

Op het water is het meestal wat frisser dan in de stad. Daarom adviseren wij u het volgende mee te nemen:

 • Gemakkelijk zittende kleding, zowel voor warm als koud weer, meestal draag je op het water 1 of 2 lagen meer dan op de wal.
 • Zeil- of regenkleding, mocht er een regenbuitje overkomen.
 • Makkelijk dragende (sport)schoenen.
 • Zonnebril, het licht op water is door de weerkaatsing erg fel.
 • Eventueel zwemkleding, voor als u de tocht wil onderbreken voor een zwempartij.
 • Mochten we gaan droogvallen, dan is het aan te bevelen om oude gympen mee te nemen.

Nog een keer zeilen?

We vinden het leuk als je anderen verteld over de tocht die je maakt bij ons aan boord. Als jij of iemand anders een tocht boekt, dan willen we dat ook graag belonen. Mocht jij, je collega, familie of vrienden van je nog een keer willen zeilen dan hebben we een leuke kortingsactie. Je kan dan kiezen uit de volgende cadeaus:

 • Kortingsbon van € 75,- van Eilandhopper
 • Pluim waardebon t.w.v. € 47,60

Als iemand dankzij jou aanbeveling de Willem Jacob heeft gehuurd, dan kun je je cadeau verzilveren. Doe dat door een mail te sturen naar info@willemjacob.nl. Vermeld daarin:

 • Welke datum je zelf mee was
 • Welke datum er dankzij jouw aanbeveling geboekt is + naam van de groep
 • Welk cadeau je wil ontvangen
 • En naar welk adres we het mogen sturen
 • Binnen 14 dagen ontvangen je dan je cadeau!

Eilandhopper

In de zomervakantie onderhoud de Willem Jacob een veerdienst tussen de Waddeneilanden. Je kan een of meerdere dagen mee. Tijdens het eilandhoppen gaan we onder andere zeilen, droogvallen, zeehonden kijken, sterren kijken en nog veel meer. Zie hieronder de komende drie reizen die je met Eilandhopper kunt varen.

Lauwersoog

Rondvaart

zaterdag 19 maart om 20:00
Lauwersoog
zondag 20 maart om 21:30
Lauwersoog
Vanaf €480 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

vrijdag 15 april om 14:00
Lauwersoog
vrijdag 15 april om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €38 p.p.
Ameland

Overtocht

vrijdag 15 april om 19:00
Lauwersoog
zaterdag 16 april om 12:00
Ameland
Vanaf €94 p.p.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We versturen regelmatig (maximaal 1x per maand), een nieuwsbrief met nieuws over de Willem Jacob en leuke tochten. We vinden het leuk om op je op de hoogte te houden.

Foto's

Tijdens de tocht hebben we foto’s gemaakt. Om ze te bekijken waarderen we het dat je je inschrijft voor de nieuwsbrief.

Als je dit niet wilt of als je al ingeschreven bent, klik hier.

Menu Sluit