Marin

Zeilen met de Willem Jacob

Je gaat op reis met De Willem Jacob en we wensen je een goede vaart. onderstaande tabs kun je meer informatie over jouw reis vinden. We vinden het leuk als je een berichtje in ons gastenboek plaatst en je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Programma

Vanaf 11.00 uur zijn jullie van harte welkom aan boord van de Willem Jacob. Deze ligt in de Batavia haven van Lelystad. Onder het genot van een kopje/koffie en thee verteld de schipper jullie over de historie van het schip, het verloop van de dag en enkele praktische zaken. Daarna maken we de trossen los voor een mooie zeiltocht richting de Markerwadden. De zeilen hijsen, bakstagen verplaatsen en schoten aan trekken; het moet gebeuren en het is allemaal handwerk. Wie wil mag helpen maar je mag ook rustig genieten op een bankje op het achterdek. Na een tijdje zeilen zoeken we een rustig plekje op om voor anker te gaan of we leggen aan op de Marker Wadden. Hier gebruiken we een heerlijke Picknick lunch. Zodra de afwas is gedaan kunnen jullie op de Marker Wadden rondkijken tot 14.30 uur. Dan hijsen we de zeilen voor de terugtocht. Rond 16.00 uur meren we af in Lelystad waar de tocht met de Willem Jacob eindigt.

Impressie

Bijzonder zeilschip

De Willem Jacob is bijzondere klipper, gebouwd in 1889. Bovendeks is het authentieke schip gericht op sportief zeilen. Benedendeks is een comfortabele accommodatie voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken. Afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd.

De Willem Jacob heeft nog steeds de mooie houten luikenkap die afstamt van de periode dat ze met vracht voer. Ze zijn gemaakt van mooi verweerd, grijs hout. Je kunt er op zitten, lopen en ook heerlijk in de zon liggen. Er is volop ruimte. Op het achterdek zijn comfortabele bankjes. Hier kunt u rustig en veilig genieten van de activiteiten aan dek. De schipper staat hier ook aan het stuurwiel, en kan u van alles uitleggen over het schip en wat er om ons heen gebeurt.

Meer informatie over de Willem Jacob:

Bataviahaven Lelystad

In Lelystad liggen we in de Bataviahaven.

Wij zijn te herkennen aan de grote houten mast, zwarte romp en de houten opbouw. Mocht u het niet kunnen vinden, bel dan met 050-211 2573.

Parkeren

U kunt bij de Voc garage parkeren. Adres; Lelybaan 56, 8242 KA Lelystad

Navigatiesysteem

Als adres kunt u gebruiken: Bataviahaven 2, 8292 PR Lelystad

Bataviahaven Lelystad

Kledingadvies

Op het water is het meestal wat frisser dan in de stad. Daarom adviseren wij u het volgende mee te nemen:

 • Gemakkelijk zittende kleding, zowel voor warm als koud weer, meestal draag je op het water 1 of 2 lagen meer dan op de wal.
 • Zeil- of regenkleding, mocht er een regenbuitje overkomen.
 • Makkelijk dragende (sport)schoenen.
 • Zonnebril, het licht op water is door de weerkaatsing erg fel.
 • Eventueel zwemkleding, voor als u de tocht wil onderbreken voor een zwempartij.
 • Mochten we gaan droogvallen, dan is het aan te bevelen om oude gympen mee te nemen.

Nog een keer zeilen?

We vinden het leuk als je anderen verteld over de tocht die je maakt bij ons aan boord. Als jij of iemand anders een tocht boekt, dan willen we dat ook graag belonen. Mocht jij, je collega, familie of vrienden van je nog een keer willen zeilen dan hebben we een leuke kortingsactie. Je kan dan kiezen uit de volgende cadeaus:

 • Kortingsbon van € 75,- van Eilandhopper
 • Pluim waardebon t.w.v. € 47,60

Als iemand dankzij jou aanbeveling de Willem Jacob heeft gehuurd, dan kun je je cadeau verzilveren. Doe dat door een mail te sturen naar info@willemjacob.nl. Vermeld daarin:

 • Welke datum je zelf mee was
 • Welke datum er dankzij jouw aanbeveling geboekt is + naam van de groep
 • Welk cadeau je wil ontvangen
 • En naar welk adres we het mogen sturen
 • Binnen 14 dagen ontvangen je dan je cadeau!

Eilandhopper

In de zomervakantie onderhoud de Willem Jacob een veerdienst tussen de Waddeneilanden. Je kan een of meerdere dagen mee. Tijdens het eilandhoppen gaan we onder andere zeilen, droogvallen, zeehonden kijken, sterren kijken en nog veel meer. Zie hieronder de komende drie reizen die je met Eilandhopper kunt varen.

Lauwersoog

Rondvaart

zaterdag 30 oktober om 19:00
Lauwersoog
zaterdag 30 oktober om 23:00
Lauwersoog
Vanaf €55 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

zondag 31 oktober om 13:00
Lauwersoog
zondag 31 oktober om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €37 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

vrijdag 24 december om 11:30
Lauwersoog
vrijdag 24 december om 16:00
Lauwersoog
Vanaf €69 p.p.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We versturen regelmatig (maximaal 1x per maand), een nieuwsbrief met nieuws over de Willem Jacob en leuke tochten. We vinden het leuk om op je op de hoogte te houden.

Foto's

Na de tocht plaatsen wie hier alle foto’s die we gemaakt hebben. Kom snel terug om ze te bekijken.
Menu Sluit