KNNV Veldbiologie

Zeilen met de Willem Jacob

Je gaat op reis met De Willem Jacob en we wensen je een goede vaart. onderstaande tabs kun je meer informatie over jouw reis vinden. We vinden het leuk als je een berichtje in ons gastenboek plaatst en je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Programma

Op 2 september 2024, vanaf 10.00 uur zijn jullie van harte welkom aan boord van de Willem Jacob. Deze ligt in de haven van Zoutkamp. Onder het genot van een kopje/koffie en thee verteld de schipper jullie over de historie van het schip, het verloop van de tocht en enkele praktische zaken.

Impressie

Bijzonder zeilschip

De Willem Jacob is bijzondere klipper, gebouwd in 1889. Bovendeks is het authentieke schip gericht op sportief zeilen. Benedendeks is een comfortabele accommodatie voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken. Afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd.

De Willem Jacob heeft nog steeds de mooie houten luikenkap die afstamt van de periode dat ze met vracht voer. Ze zijn gemaakt van mooi verweerd, grijs hout. Je kunt er op zitten, lopen en ook heerlijk in de zon liggen. Er is volop ruimte. Op het achterdek zijn comfortabele bankjes. Hier kunt u rustig en veilig genieten van de activiteiten aan dek. De schipper staat hier ook aan het stuurwiel, en kan u van alles uitleggen over het schip en wat er om ons heen gebeurt.

Meer informatie over de Willem Jacob:

Routebeschrijving Zoutkamp

Zoutkamp


Opstapplaatsen Willem Jacob weergeven op een grotere kaart

Algemeen

Wij liggen afgemeerd aan de steiger die plaatselijk bekend staat als het Korte hoofd. Deze steiger bevindt zich ten noorden van de dijk en de brug in zoutkamp. Wij liggen aan de oostelijke kant van het Reitdiep Voor laden en lossen kunt u met de auto vrijwel naast het schip terecht. Er is een coupure in de dijk gemaakt, waar u doorheen kunt lopen of rijden. Wel staat hier een paaltje, wij hebben hier een sleutel van. U kunt ons bereiken op 050- 211 2573. Het schip is te herkennen aan een grote houten mast, een zwarte romp en een houten opbouw.

Openbaar Vervoer


Plan mijn reis

Parkeren

U kunt parkeren op de ijsbaan deze bevindt zich ten oosten van Zoutkamp, en wordt door borden aangeven. Als u de auto geparkeerd heeft, loopt u van het parkeerterrein af, en gaat u linksaf richting het dorp. Nadat u over de brug bent gelopen, houdt u de dijk aan. Na een paar honderd meter is aan de rechterkant een coupure in de dijk. Deze loopt u in, u ziet het schip dan liggen aan de steiger een paar honderd meter verderop.

Navigatie systeem

U kunt als adres gebruiken in uw navigatiesysteem: hunsingoweg, kruising met sluisweg.

 

Add-To-TomTom

Kledingadvies

Op het water is het meestal wat frisser dan in de stad. Daarom adviseren wij u het volgende mee te nemen:

 • Gemakkelijk zittende kleding, zowel voor warm als koud weer, meestal draag je op het water 1 of 2 lagen meer dan op de wal.
 • Zeil- of regenkleding, mocht er een regenbuitje overkomen.
 • Makkelijk dragende (sport)schoenen.
 • Zonnebril, het licht op water is door de weerkaatsing erg fel.
 • Eventueel zwemkleding, voor als u de tocht wil onderbreken voor een zwempartij.
 • Mochten we gaan droogvallen, dan is het aan te bevelen om oude gympen mee te nemen.

Nog een keer zeilen?

We vinden het leuk als je anderen verteld over de tocht die je maakt bij ons aan boord. Als jij of iemand anders een tocht boekt, dan willen we dat ook graag belonen. Mocht jij, je collega, familie of vrienden van je nog een keer willen zeilen dan hebben we een leuke kortingsactie. Je kan dan kiezen uit de volgende cadeaus:

 • Kortingsbon van € 75,- van Eilandhopper
 • Pluim waardebon t.w.v. € 47,60

Als iemand dankzij jou aanbeveling de Willem Jacob heeft gehuurd, dan kun je je cadeau verzilveren. Doe dat door een mail te sturen naar info@willemjacob.nl. Vermeld daarin:

 • Welke datum je zelf mee was
 • Welke datum er dankzij jouw aanbeveling geboekt is + naam van de groep
 • Welk cadeau je wil ontvangen
 • En naar welk adres we het mogen sturen
 • Binnen 14 dagen ontvangen je dan je cadeau!

Eilandhopper

In de zomervakantie onderhoud de Willem Jacob een veerdienst tussen de Waddeneilanden. Je kan een of meerdere dagen mee. Tijdens het eilandhoppen gaan we onder andere zeilen, droogvallen, zeehonden kijken, sterren kijken en nog veel meer. Zie hieronder de komende drie reizen die je met Eilandhopper kunt varen.

Lauwersoog

Rondvaart

woensdag 26 juni om 10:00
Lauwersoog
woensdag 26 juni om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €100 p.p.
Ameland

Overtocht

zaterdag 13 juli om 11:00
Lauwersoog
zaterdag 13 juli om 17:00
Ameland
Vanaf €81 p.p.
Ameland

Rondvaart

zaterdag 13 juli om 19:00
Ameland
zaterdag 13 juli om 22:00
Ameland
Vanaf €40 p.p.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We versturen regelmatig (maximaal 1x per maand), een nieuwsbrief met nieuws over de Willem Jacob en leuke tochten. We vinden het leuk om op je op de hoogte te houden.

Foto's

Na de tocht plaatsen wie hier alle foto’s die we gemaakt hebben. Kom snel terug om ze te bekijken.
Menu Sluit