Schrijf in ons gastenboek

Gastenboek

Kerstavond

Door Jet Lokin op 27 december 2019

Een unieke nachtzeiltocht op Kerstavond, met een heerlijke maaltijd, perfecte wind en een schitterende sterrenhemel. Schipper Douwe, gastvrouw Titia, koks Suzanne en Diederik, maat Thijs, gids Chrisje en de rest van de crew: superbedankt, t was weer thuiskomen op de WJ. Tot snel!

Stoeremannen-weekend

Door Jos Ebbers op 19 september 2019

Beste Ruth, Meiga en Thijs, Met 15 stoeremannen, variërend in de leeftijd van 8-49 jaar, hadden wij een fantastisch weekend op de Willem Jacob. Van vrijdag op zaterdag droogvallen op het Wad, zaterdag varen naar Holwerd en daar Wadlopen naar Ameland, waar jullie ons opwachtten met een heerlijke maaltijd. Zondag pittig wadzeilen met windkracht 5 - altijd spectaculair met zo'n platbodem. Gelukkig had de bemanning alles in de hand. Voor herhaling vatbaar!! Hartelijke groet van de stoeremannen

en Walburgis

Door Willeke op 21 augustus 2019

Van 9 - !6 augustus 2019 meegevaren. Met storm vertrokken van Lauwersoog.Dag verwaaid gelegen op Ameland.Met bijna storm naar Terschelling gezeild. Het bleef vaak winderig, waardoor we het zeilen goed hebben beleefd.We hebben zowel vastlopen als droogvallen ook meegemaakt. Prachtig! Het fijne van eilandhoppen is dat je ook de eilanden kunt verkennen.We hebben heel wat kilometers gewandeld en van de mooie luchten,strandpaviljoens,dorpen enz. genoten. Een ander genot is het heerlijke eten aan boord! Alle hulde aan Hilde! Zelfs met vele tientallen extra gasten aan boord was alles op tijd klaar en heel lekker. De sfeer aan boord was heel positief. Naast geconcentreerd werken door de bemanning waren er ook ontspannen momenten, waarbij we regelmatig de slappe lach hadden. Kortom : een aanrader voor iedereen die van zeilen,de Waddenzee en de eilanden houdt. En van lekker eten.

Waddenhop van Ameland naar Terschelling

Door Grietje en Sandra op 29 juli 2019

Mooie ervaring! We hebben genoten van deze overtocht. Gezellige mensen en capabele bemanning. Hulpvaardig bij het in- en uitschepen van al onze bagage. Lekkere lunch en een goed gesprek met de kokkin. Wel even meegewerkt en dat was ook weer leuk. Wie weet tot ziens. 😉

Doe eens Wad op de Willem Jacob

Door Nienke Dijkstra op 10 juli 2019

Twee ervaren schippers, een goed koksteam, een frisse maat en een groep zeer levens-ervaren mensen, wat krijg je dan? Een andere tocht dan gepland, maar zonovergoten, met veel stalende gezichten aan boord, een bijzondere wandeling in ganzenpas door het water en over het Wad. Een driegangendiner uitgeserveerd op dek. Met een ondergaande zon in de rug zeilend naar de haven terug. Wat wil je nog meer? Dit was een mooie samenwerking tussen Doe eens Wad en de Willem Jacob. Dat doen we nog een keer. Zilte groet! Nienke Dijkstra

Viering 40 jarig jubileum zaalvoetbalvereniging

Door Bram Engelage op 8 juli 2019

Het 40 jarig jubileum van onze zaalvoetbalvereniging hebben we gevierd op de Willem Jacob. Schipper Ruth en haar maten Stefan en Isa (stagiaire) straalden enthousiasme uit dat oversloeg op onze groep waardoor we met gezamenlijke inspanning al zeilend richting Ameland zijn gezeild. Een mooi goed onderhouden schip met voldoende ruimte om je ook 's avonds aan boord goed te kunnen vermaken. een grote slaapzaal i.p.v. meerdere kleine hutten was even wennen maar had aan de andere kant ook wel weer iets. Al met al een zeer geslaagd weekend.

Pinksterreis

Door Frits Schuil op 13 juni 2019

Geweldige 2e pinksterdag met veel wind toch lekker gezeild met natte voeten in het gangboord. Perfect geregeld met goede bemanning en super gezellige medegasten!

Heerlijke dag!

Door Hanneke Prinsen op 13 juni 2019

Wat een heerlijke dag op de Willem Jacob! Met windkracht 6 een avontuurlijke tocht over de prachtige Waddenzee, een lekkere lunch en een enthousiaste bemanning.

Geweldig weekend

Door Iris op 1 april 2019

Met tien meiden ons vriendinnenweekend gehouden in de boot en in hartje Groningen. Heel erg genoten tijdens dit weekend. Gastvrouw was erg vriendelijk en bij vragen konden we altijd terrecht! Het enige nadeel was de douche, het water liep heel erg zacht. Dit was ons van te voren wel aangegeven. De eerste ochtend het ontbijt laten verzorgen door de gastvrouw, was een goed geregeld en prima ontbijtje. Wel iets minder dan we verwacht hadden voor 8 euro p.p. Geen afbakbroodjes of apart beleg. Wel verschillende soorten brood en zoet en hartig beleg. De boot ligt ongeveer 10 minuten van het centrum van Groningen, deze loopafstand was prima te doen! Het gratis parkeren van de auto’s was wat verder weg, dit was zeker 15 a 20 minuten lopen. Wij zullen de boot zeker aanraden voor andere groepen!

Menu Sluit