Schrijf in ons gastenboek

Gastenboek

Kerstborrel

Door Wilma Meindersma op 19 december 2023

Dag Titia & Jan, We hebben een hele leuke Kerstborrel gehad bij jullie aan boord. De hapjes en drankjes waren goed verzorgd en de collega's hebben zich geamuseerd met de kaartspellen die in de kast lagen. Het was zeer geslaagd! Graag tot een volgende keer en fijne feestdagen toegewenst!

Nacht van de Nacht

Door Sarina op 7 november 2023

Goedemorgen, namens ons drieën nog heel erg bedankt voor de fijne avond ! het was geweldig!

Mooie Vaartocht Stadsontwikkeling

Door Richard op 29 september 2023

Bedankt voor weer een mooie vaartocht en lekker eten en drinken op de licht ontstuimige Waddenzee. Mooi dat we deze keer weer eens echt konden zeilen!

Relatiedag gemeente Groningen

Door Jaap Haks op 25 september 2023

Onze jaarlijkse relatiedag van de gemeente Groningen naar Schiermonnikoog was weer prima voor elkaar door de inzet van de bemanning van de Willem Jakob. Op de terugweg moesten de handen uit de mouwen met windkracht 6 tegen de wind in. Maar dankzij hun was dit geen enkel probleem.

VCOG

Door Mariella op 20 september 2023

Rode koontjes van het hijsen van de zeilen, een heerlijke zeiltocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog vv, wandelen/fietsen over het eiland, heerlijk eten en bovenal mooie gesprekken voeren: het uitje met de bestuurder, de directies en teamleiders van de locaties en de kantoormedewerkers van St. VCOG uit Groningen was een groot succes. Bedankt Willem Jacob!

Summerschool 2023

Door Wander Jager op 18 september 2023

Lees hier het logboek van onze summerschool over sustainable landscapes (Universiteit Groningen en Waddenacademie). Het was weer een geweldige week, en we danken Douwe, Meiga en Meta voor het mogelijk maken van een bijzonder inspirerende tocht. Meer info en fotos zijn te vinden op: https://www.rug.nl/rudolf-agricola-school/news-and-events/2023/ships-blog-islands-summer-school-2023d

Polwijk

Door Farisia op 9 september 2023

Hele mooie reis naar Rottumeroog gehad. Goed verzorgde reis, lieve en leuke mensen en bemanning aan boord en een prachtig gebied (het wad) om doorheen te varen! Heerlijk van kunnen genieten.

deelnemer Rottum expres 2023

Door Anneke Boerma op 7 september 2023

Wat een geweldige ervaring om samen met de bemanning van de Willem Jacob en met de andere deelnemers te varen op het Oostelijke wad Een bezoek aan Rottumeroog en een wandeling over het eiland en de kwelder. Vervolgens een zeiltocht over het wantij van het Uithuizerwad naar Noordpolderzijl. Bij hoog water was het mogelijk om binnen te varen. De Willem Jacob kon voor de steiger gekeerd worden. De stuurman Tsjerk liet zien dat hij de mogeijkheden van het schip goed kent. Voor mij waren het bijzonder mooie dagen om nu te zwerven op het deel van het wad. Regelmatig ga ik naar de dijk bij Uithuizen en Noordpolderzijl. Geweldig om nu vanaf de boot naar de kust te kunnen kijken. Hartelijk dank voor de gastvrijheid van de bemanning en het gezelschap van de andere deelnemers

Op weg naar Rottumeroog

Door Ton Geers op 7 september 2023

Al vele jaren bezoek ik de eilanden van De Wadden maar het gebied heb ik pas echt leren kennen tijdens de ‘Rottum Reis’. Het is een fantastische belevenis om voor het eerst de zon op zien komen bij een drooggevallen wad. De totale stilte enkel doorbroken door het geluid van enkele wadvogels, het eerste licht dat voorzichtig weerspiegeld in het achtergebleven water, de zeehonden die in de verte aan de rand van een geul langzaam wakker worden, de ervaring van ruimte van horizon tot horizon, het maakt een onvergeetbare indruk op je. Dat laatste geldt eigenlijk voor de gehele reis met als hoogtepunt de wandeltocht naar en op Rottum. In alle vroegte terwijl de zon opkomt wandel je in een half uur over het wad naar Rottum waar de gids van Staatsbosbeheer je opwacht en je rondleidt over het eiland. Ook hier is het weer genieten van de stilte en de ruimte. Kombineer dit alles met de goede zorg van de crew, het lekkere eten van de kok en de gezelligheid van de overige gasten en je hebt de perfecte vakantietrip.

Menu Sluit