Schrijf in ons gastenboek

Gastenboek

Pinksterweekend 2024 met de Willem Jacob

Door Simone op 23 mei 2024

Het Pinksterweekend zijn wij ( 6 volwassenen en 4 kinderen), 1 dag en nacht met de Willem Jacob het wad op gegaan. Wat hebben wij een FANTASTISCH weekend gehad. We werden hartelijk ontvangen en alles werd met ons overlegd, hoe zagen wij ons verblijf op de Willem Jacob en hoe wilden wij zeilen? De kinderen 6 tot en met 14 jaar werden overal bij betrokken en iedereen was heel enthousiast aan het meehelpen. De veiligheid was gewaarborgd. Het weer was fantastisch, het eten lekker. Wij zijn nog het wad op geweest toen we drooggevallen waren, echt zo genoten. En als mooie afsluiting zagen we in de verte nog de zeehonden op een plaat liggen. Zoveel mooie foto's en herinneringen. Wat hebben wij het heerlijk gehad met de kinderen en kleinkinderen.

Dhr.

Door Ton van Ruiten op 26 maart 2024

Zondag 24 maart 2024 op naar Lauwersoog vanuit de omgeving Schiphol. Na een eind rijden werden we hartelijk ontvangen en naar het schip gedirigeerd. De bedoeling was een tocht op de waddenzee en dan op een zandplaat droog vallen en daarna weer terug. Het was best slecht weer, af en toe zon met felle buien. Toch is besloten te gaan en na een aantal zeemijl varen werd nabij de zandplaat besloten om terug te gaan, we zouden door opgestuwd hoog water waarschijnlijk niet droog vallen, terug naar de haven en dat was wind en stroming mee een eitje. Tijdens heen varen werden belegde broodjes geserveerd met koffie, thee of ander drinken. Heel goed verzorgd en prima kwaliteit. Terug in de haven is de kok aan het diner begonnen en onderwijl hebben wij een wandelingetje gemaakt. Daarna gezellig heerlijk gegeten, de kok heeft heerlijk gekookt. Het hele gezelschap was in ieder geval heel tevreden. Ondangs de weers omstandigheden hebben we een heel fijne dag gehad mede dankzij een kundige en zeer vriendelijke bemanning. Aanrader.

Kerstborrel

Door Wilma Meindersma op 19 december 2023

Dag Titia & Jan, We hebben een hele leuke Kerstborrel gehad bij jullie aan boord. De hapjes en drankjes waren goed verzorgd en de collega's hebben zich geamuseerd met de kaartspellen die in de kast lagen. Het was zeer geslaagd! Graag tot een volgende keer en fijne feestdagen toegewenst!

Nacht van de Nacht

Door Sarina op 7 november 2023

Goedemorgen, namens ons drieën nog heel erg bedankt voor de fijne avond ! het was geweldig!

Mooie Vaartocht Stadsontwikkeling

Door Richard op 29 september 2023

Bedankt voor weer een mooie vaartocht en lekker eten en drinken op de licht ontstuimige Waddenzee. Mooi dat we deze keer weer eens echt konden zeilen!

Relatiedag gemeente Groningen

Door Jaap Haks op 25 september 2023

Onze jaarlijkse relatiedag van de gemeente Groningen naar Schiermonnikoog was weer prima voor elkaar door de inzet van de bemanning van de Willem Jakob. Op de terugweg moesten de handen uit de mouwen met windkracht 6 tegen de wind in. Maar dankzij hun was dit geen enkel probleem.

VCOG

Door Mariella op 20 september 2023

Rode koontjes van het hijsen van de zeilen, een heerlijke zeiltocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog vv, wandelen/fietsen over het eiland, heerlijk eten en bovenal mooie gesprekken voeren: het uitje met de bestuurder, de directies en teamleiders van de locaties en de kantoormedewerkers van St. VCOG uit Groningen was een groot succes. Bedankt Willem Jacob!

Summerschool 2023

Door Wander Jager op 18 september 2023

Lees hier het logboek van onze summerschool over sustainable landscapes (Universiteit Groningen en Waddenacademie). Het was weer een geweldige week, en we danken Douwe, Meiga en Meta voor het mogelijk maken van een bijzonder inspirerende tocht. Meer info en fotos zijn te vinden op: https://www.rug.nl/rudolf-agricola-school/news-and-events/2023/ships-blog-islands-summer-school-2023d

Polwijk

Door Farisia op 9 september 2023

Hele mooie reis naar Rottumeroog gehad. Goed verzorgde reis, lieve en leuke mensen en bemanning aan boord en een prachtig gebied (het wad) om doorheen te varen! Heerlijk van kunnen genieten.

Menu Sluit