Schrijf in ons gastenboek

Gastenboek

Groepsuitje

Door Fred Wubs op 12 juli 2024

Toen we in het voorjaar overlegden over een groepsuitje was de keus snel gemaakt. Onze internationale promotiestudenten waren direct enthousiast voor een zeiltocht op de Waddenzee. De zeilende Willem-Jan op de website droeg daar zeker aan bij. Op donderdag 4 juli was het zover. We hadden schitterend zeilweer: zon, geen regen en windkracht 6 (en dus flinke golven). Tsjerk gaf onder het genot van een kopje koffie en in het Engels een goede introductie over de boot en over de zeiltocht die ons te wachten stond. Daarna werden we aan het werk gezet om de huik van het zeil af te halen en om te helpen het zeil te reven. Buiten de haven gingen de zeilen omhoog en ging het richting de Engelsmanplaat. Met tegenwind moesten we flink aan de bak bij het overstag gaan. Water spatte op van de boeg en sommigen kregen een gratis douche (toch maar eerder de regenbroek aan doen). Om op te laveren passeerden we verschillende keren de Engelsmanplaat en zagen we de zeehonden zonnen op het strand. Tenslotte liet Tsjerk de boot op de plaat vastlopen en moesten we wachten totdat het water voldoende gezakt zou zijn om van boord te gaan. In die tijd doken we met elkaar in het ruim alwaar zich een uitstekend geoutilleerde keuken bevindt. Om de prijs te drukken hebben we gekozen om zelf te cateren. Dat was met enkele rijst, bami en lasagne kant-en-klaar-maaltijden van de supermarkt goed op te lossen. Fijn was ook de afwasautomaat die binnen 5 minuten de vaat schoon heeft. Na de maaltijd van boord en struinen over de Engelsmanplaat, even een foto schieten van de vogelaarshut en dan weer terug aan boord. Eenmaal weer drijvende ging het in gezwinde vaart voor de wind terug naar Lauwersoog en zelfs eraan voorbij. Daarna moesten we laverend terug, maar kregen pech. De staalkabel naar een van de leiborden begaf het. Gelukkig had Tsjerk een reservekabel en was het zaakje binnen een half uur gerepareerd. Helaas moesten we toen op de motor terug naar de haven zodat we de bus naar Groningen nog konden halen. Voor veel groepsleden was dit een eerste kennismaking met een zeilboot en het heeft velen van hen enthousiast gemaakt. Dus de conclusie moet zijn dat het een zeer geslaagde dag was.

25 jarig jubileum

Door Dick en Belinda Greven op 8 juli 2024

De viering van ons 25 jarig samenzijn aan boord van de Willem Jacob was in 1 woord: fenomenaal! De bemanning, host, kok en organisator hebben ons een onvergetelijke dag bezorgd van A-Z. Zeilen met windkracht 6-7, actief helpen zeilen hijsen, droogvallen met windkracht 9 op Engelsmanplaat, het kon allemaal door gunstige windrichting en een uitermate deskundige bemanning. Het eten, formidabel. Erg veel tijd ingestoken en met grootst mogelijke zorg bereid.

50 jaar!

Door Rogier Fernhout op 3 juli 2024

Het was in een woord fantastisch. Ik mocht mijn 50e verjaardag bij Tsjerk en bemanning vieren en heb er met mijn familie en vrienden erg van genoten. We hebben mooie herinneringen verzameld. De organisatie was top en alles in overleg. Het eten heerlijk en het leek wel of het weer ook op bestelling was. Dank jullie wel en tot de volgende!

Jubileum zaalvoetbalcluppie

Door Bram op 24 juni 2024

Voor ons 45 jarig jubileum van een zaalvoetclub zijn we voor de 2e keer met de Willem Jacob een weekend op pad geweest. Onder de bezielende leiding van schipper Gijs en maatje Sven een heerlijk weekend gehad al varend van Lauwersoog naar Ameland. Alles van te voren prima geregeld door Titia. Een aanrader voor een ieder. Bedankt

DelfSail-Inn

Door Manon Prins op 19 juni 2024

Allereerst nogmaals hartstikke bedankt voor de leuke dag afgelopen donderdag. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen en kijken als team ook terug op een zeer geslaagde dag. Ontzettend leuk ook dat iedereen echt de handen uit de mouwen kon steken!

Teamtrip Ameland

Door Anne Wil op 10 juni 2024

Enorm genoten met ons hele team op de mooieWillem Jacob. We zijn opgehaald in Holwerd en al zeilend naar de haven van Ameland gebracht door de crew. De volgende dag zijn wij naar de Willem Jacob toegelopen over het wad waar we werden ontvangen met een lunch. Heel bijzonder om langzaamaan de boot weer in beweging te voelen komen als het water stijgt. Daarna nog prachtig gezeild over de wadden. Zowel in het voortraject als op de boot verliep alles soepel en was ook alles mogelijk, een super leuke crew en een echte aanrader!

Pinksterweekend 2024 met de Willem Jacob

Door Simone op 23 mei 2024

Het Pinksterweekend zijn wij ( 6 volwassenen en 4 kinderen), 1 dag en nacht met de Willem Jacob het wad op gegaan. Wat hebben wij een FANTASTISCH weekend gehad. We werden hartelijk ontvangen en alles werd met ons overlegd, hoe zagen wij ons verblijf op de Willem Jacob en hoe wilden wij zeilen? De kinderen 6 tot en met 14 jaar werden overal bij betrokken en iedereen was heel enthousiast aan het meehelpen. De veiligheid was gewaarborgd. Het weer was fantastisch, het eten lekker. Wij zijn nog het wad op geweest toen we drooggevallen waren, echt zo genoten. En als mooie afsluiting zagen we in de verte nog de zeehonden op een plaat liggen. Zoveel mooie foto's en herinneringen. Wat hebben wij het heerlijk gehad met de kinderen en kleinkinderen.

Dhr.

Door Ton van Ruiten op 26 maart 2024

Zondag 24 maart 2024 op naar Lauwersoog vanuit de omgeving Schiphol. Na een eind rijden werden we hartelijk ontvangen en naar het schip gedirigeerd. De bedoeling was een tocht op de waddenzee en dan op een zandplaat droog vallen en daarna weer terug. Het was best slecht weer, af en toe zon met felle buien. Toch is besloten te gaan en na een aantal zeemijl varen werd nabij de zandplaat besloten om terug te gaan, we zouden door opgestuwd hoog water waarschijnlijk niet droog vallen, terug naar de haven en dat was wind en stroming mee een eitje. Tijdens heen varen werden belegde broodjes geserveerd met koffie, thee of ander drinken. Heel goed verzorgd en prima kwaliteit. Terug in de haven is de kok aan het diner begonnen en onderwijl hebben wij een wandelingetje gemaakt. Daarna gezellig heerlijk gegeten, de kok heeft heerlijk gekookt. Het hele gezelschap was in ieder geval heel tevreden. Ondangs de weers omstandigheden hebben we een heel fijne dag gehad mede dankzij een kundige en zeer vriendelijke bemanning. Aanrader.

Kerstborrel

Door Wilma Meindersma op 19 december 2023

Dag Titia & Jan, We hebben een hele leuke Kerstborrel gehad bij jullie aan boord. De hapjes en drankjes waren goed verzorgd en de collega's hebben zich geamuseerd met de kaartspellen die in de kast lagen. Het was zeer geslaagd! Graag tot een volgende keer en fijne feestdagen toegewenst!

Menu Sluit