Rottum Express

Rottum Express

Vertrek

Dinsdagavond 15 september om 20.00 uur inschepen op de Willem Jacob te Lauwersoog. Kennismaking met de bemanning, gids van de Waddenvereniging en de overige gasten.

Reis

Hoogtepunt van de reis is het bezoek aan Rottumeroog op donderdag. De omgeving van Rottum is een van de mooiste stukken Waddenzee. Tijdens de reis bieden we een complete beleving van het Werelderfgoed Waddenzee. Dit programma wordt verzorgd door een werelderfgoedgids van de Waddenvereniging.
We komen op plekken die ver van de bewoonde wereld liggen, zoals de oostpunt van Schiermonnikoog. Afhankelijk van de omstandigheden en verzoeken en wensen uit de groep laten we onderstaande elementen naar voren komen.

Kennismaking met de veelzijdigheid van het Werelderfgoed. Gedurende de week wandelen we door de verschillende landschapstypen die de Waddenzee rijk is.
Zo ontdek het kwelderlandschap bij Noordpolderzijl en leer over de natuurlijke rijkdom en het menselijk gebruik van kwelders. In de duinen ondergaan we de enorme dynamiek van het gebied.

Uiteraard verkennen we het droogvallende wad, om te ervaren waarom dit gebied sinds 2009 op de UNESCO-lijst van Werelderfgoederen staat. En we gooien we een sleepnetje uit om het onderwaterleven zichtbaar te maken. Aan boord liggen voor wie er nog geen genoeg van heeft veldgidsjes en soortenboekjes klaar. De vondsten kan je bekijken onder de binoculaire microscoop.

Voorafgaand aan het bezoek aan Rottumeroog vertelt de werelderfgids aan boord over de geschiedenis van de Rottums. Aan bod komen de ontstaansgeschiedenis en het historisch gebruik van de Waddenzee en we staan stil bij het belang van duisternis van het gebied.

Een gevarieerd programma, waar nog genoeg ruimte is voor het hijsen van de zeilen, het lezen van een boek en genieten van de zonsondergang.

 

Een gevarieerd programma, waar nog genoeg ruimte is voor het meehelpen met het hijsen van de zeilen, het lezen van een boek en genieten van de zonsondergang.

 

Terug

Zondag 20 september rond 17:00 uur zijn we terug in de haven van Lauwersoog.

Kosten zijn 545,- p.p.

Inclusief verzorging.

boek nu
Menu Sluit