Ster van Bethlehem

De Ster van Bethlehem tocht

Op 24 december sluiten wij het zeiljaar af met een avondtocht over het oostelijk deel van de Waddenzee. In samenwerking met de Waddenvereniging zoeken wij de stilte en het donker op het Wad.

Meer dan 2000 jaar geleden verscheen er een bijzondere ster in het oosten.           Die ster is gedoofd maar met een beetje geluk zullen we heel veel anderen zien. Midden op de Waddenzee heb je minder last van de lichtvervuiling en als het helder is, kunnen we ontelbare sterren waarnemen.

PROGRAMMA dinsdag 24 december:

De bemanning van de Willem Jacob staat  om 18.00 uur klaar om jullie te ontvangen met koffie, thee en kerstkransjes in de haven van Lauwersoog. Na een introductie van onze kapitein hijsen we de zeilen en varen de nacht in. Iedereen die wil helpen, mag helpen (graag zelfs) maar je mag ook genieten van wat er komen gaat.  De gids van de Waddenvereniging zal ons uitleggen hoe en waarom het zo belangrijk is dat er donkere plekken zijn in de natuur. De unieke waarden van dit gebied zijn iets om rekening mee te houden. We zeilen naar een rustig plekje om eventueel al zeilende te dineren in onze gezellige ruim met open haard.

Het is een bijzondere belevenis om in het donker te zeilen, vertrouwend op de lichtboeien en vuurtorens die we, ondanks de lichtvervuiling,  voor onze navigatie wel nodig hebben. De lichtpuntjes waar we naar toe zeilen om uiteindelijk rond 22.00 uur te eindigen in de haven van Lauwersoog.

Prijs:

Volwassenen  EUR 50,-      Kinderen  EUR 33,-      Diner  EUR  17,-

BOEK NU
Menu Sluit