Winterzeilen, noordlichter en walvissen spotten

Winterzeilen

Ruth en Tsjerk varen behalve op de Willem Jacob ook regelmatig op andere schepen. Tsjerk gaat in februari en maart op de Safier varen in Noorwegen. Tijdens een reis is er nog plek om mee te varen:

’s Ochtends halen we de verse sneeuw van de zeildoeken, kloppen de bevorenen trossen zacht en maken ons klaar voor de vertrek; dit is winterzeilen!

Er wacht een beschneeuwd fjordlandschap op ons, zodra het donker wordt en de hemel helder is houden we uitkijk voor noordlichter! Het is het seizoen voor haringscholen om voorbij te trekken waardoor we de kans hebben een walvis te zien. Orka’s, potvissen en dwergvinvissen kun je hier vooral in de winter vinden.

Onze route lijdt ons westelijk rond Senja door de visrijke wateren van de Vesteralen. Als er te stormachtig weer voorspelt wordt kunnen we voor de beschutte route tussen Senja en de vaste wal kiezen. Voor een goed gemoed zorgt de scheepskok. Wat is er moois dan een zeildag in het warme ruim tijdens een smakelijk eten te laten eindigen?

De kosten voor deze week zijn € 945, inclusief verzorging, exclusief alchololische dranken.
Aan boord zondag 18. maart 18:00 uur in Harstad
Ontschepen zondag 25 maart 10:00 uur in Tromsö

De Safier is een prachtig 2 mast colin archer van ruim 24 meter over alles. Je slaapt in een comfortabele 2 of 4 persoonshut; er gaan maximaal 10 gasten mee.

Voor meer informatie of boekingen neem contact op met info@willemjacob.nl of 050-211 1863

Menu Sluit