Yoga op het zand

12 september 2020

Helaas is deze tocht geannuleerd. Maar we gaan hem volgend jaar in mei of juni zeker weer een keer doen. Houd onze site in de gaten.

Vaar mee met de prachtige, 130 jaar oude klipper Willem Jacob vanuit de haven van Lauwersoog naar een magische plek op het wad. Zodra het water verdwijnt, verschijnt de zeebodem onder je voeten. Daar, temidden van de elementen, beleef je yoga als nooit tevoren. Petra Weel van “yoga op het wad” verzorgt deze unieke yogasessie. Zij is yogadocent en oefentherapeut. Wees welkom, iedereen kan meedoen!

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met MEER uit Groningen.

Programma:
Vertrek 12 september 2020 vanaf de haven van Lauwersoog.
Vanaf 07.30 uur worden de gasten aan boord ontvangen met koffie, thee en Groninger koek. Na een introductie van de bemanning maken we de trossen los voor een mooie zeiltocht. Jullie mogen meehelpen de zeilen te hijsen, graag zelfs, maar lekker chillen op het achterdek mag ook. We varen een prachtig natuurgebied in en vaak zien we zeehonden, zonnebadend op een plaat of nieuwsgierig langszij zwemmend.

Rond 09.30 uur zetten we de Willem Jacob vast aan de grond. Het duurt even voor het water zover teruggetrokken is, dat we van boord kunnen. Deze tijd kunnen we benutten voor een meditatiemoment. Daarna kunnen we op de plaat onder leiding van Petra de Yoga oefeningen doen. Zij zal erop toezien hoe wij onze houding kunnen verbeteren zodat we meer in balans kunnen bewegen. Of stil zitten.

Om ongeveer 12.30 uur zullen we weer aan boord moeten klimmen en kunnen we genieten van onze lunch. Die kun je zelf mee nemen of je geniet van wat onze kok tevoorschijn tovert. Na een uurtje komen we weer los van de grond en gaan we wederom de zeilen weer hijsen voor een heerlijke tocht over de Waddenzee. Om 15.00 uur meren we aan op de kade van Lauwersoog, waar de tocht eindigt.

Kosten: € 80,- p.p. Lunch € 13,-p.p.

 

 

Menu Sluit