Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Rottum Express

Wederom mogen we naar Rottumeroog. Deze tocht van 11 tot en met 16 september is bijzonder omdat je niet zonder toestemming naar Rottumeroog mag. Tevens gaat er op deze reis een Waddengids mee die onderweg veel kan vertellen over wat er allemaal leeft en beweegt op, in en onder het zand van de Waddenzee. In overleg met de gasten wordt het programma van de week besproken maar vast staat dat op dinsdag Rottum wordt bezocht. Wacht niet te lang met boeken want er kunnen maar een beperkt aantal gasten mee.

Kosten € 625,- pp

 

Nacht van de Nacht

In de Nacht van de Nacht wordt iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk het licht ’s avonds uit te laten opdat het een keer echt donker kan worden. In 2022 is dat op zaterdag 29 oktober.

Vertrek zaterdagavond om 19:00 uur uit Lauwersoog. Na een introductie van de bemanning zetten we zeil voor een tocht over het wad. We zoeken een mooie plek om te ankeren. Een gids van de Waddenvereniging vertelt ons over het belang van duisternis voor het leven op het Wad. Je kunt op dek genieten van de sterrenpracht en/of binnen in het ruim een opwarmertje gebruiken. Rond 23:00 zijn we weer terug in de haven.
De kosten voor dit tochtje zijn € 58,- p.p.

Het is mogelijk om aan boord te blijven slapen zodat je niet meteen terug naar huis hoeft. Beddengoed en ontbijt zijn bij de prijs inbegrepen.

Kosten overnachting € 37,- per bed

Dag van de Stilte

Hoe stil is het eigenlijk op de wereld? Met een gids van de Waddenvereniging gaan wij het ontdekken op zondag 30 oktober. Om 13.00 uur worden de gasten aan boord verwacht. We hijsen de zeilen vanaf Lauwersoog en zeilen naar een rustige plek om voor anker van de stilte te genieten. Een moment van meditatie en bezinning. Om 16.30 uur wordt de terugtocht gezeild en komen om 18.00 uur weer aan op Lauwersoog.

Kosten € 58,- p.v. en € 36,- p.k.

Zeilen voor Kerst

Een bijzondere reis voor kerst; heerlijk buiten, in weer en wind, lekker sportief bezig of gewoon genieten van de natuur aan dek. Even er tussenuit; heerlijk alleen of juist gezellig met familie of vrienden. Het kan met deze tocht op 24 december vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. Eventueel met een heerlijke, kerstelijke lunch klaargemaakt door onze kok.

Kosten € 58,- pp  en € 36,- p.k. lunch € 17,- pp

Ster van Bethlehem

Ook dit jaar zeilen we weer in het donker, op zoek naar de Ster van Bethlehem.

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. Deze tocht wordt gemaakt in het donker en hopelijk zien we veel sterren onderweg. De lucht in de winter is veel helderder dan in de zomer en dus schijnen de sterren nog feller. Een prachtige, maar koude tocht dus zorg dat je goed aangekleed meegaat! Een extra laag kleding is verstandig. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en verteld over het belang van donker op de Waddenzee in deze periode. Vertrek 24 december om 19.00 uur vanaf Lauwersoog tot 23.00 uur.

Het is mogelijk om een diner aan boord erbij te boeken. Deze wordt om 18.00 uur geserveerd voorafgaand aan de tocht. Kosten € 58,- pp en € 36,- pk  Diner € 22,- pp

Foto Experience 2023

Ooit nog eens een fotoworkshop willen doen op de Waddenzee? Gebruik maken van de mooie avondluchten op zee of een prachtige zonsopgang fotograferen op een drooggevallen plaat? Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van ons prachtige Wad kan maken.

Vertrek vrijdag 24 maart 2023 vanaf Lauwersoog om 20.00 uur. Zeilen door een donkere nacht naar het droogvalplekje in de ochtend. Vroeg op om in het blauwe uur te “shooten”. Na het ontbijt wordt er nog heerlijk gezeild, geluncht en naar het volgende droogvalplekje gezocht. Daar kunnen we de ondergaande zon fotograferen in de weerspiegeling van het wegtrekkende water. En terwijl het water weer opkomt, worden de gemaakte foto’s besproken. Uiteindelijk komen we om 22.30 uur weer aan op Lauwersoog.

Kosten € 516,- pp

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Terschelling

Overtocht

zaterdag 22 oktober om 9:00
Harlingen
zaterdag 22 oktober om 15:00
Terschelling
Vanaf €73 p.p.
Terschelling

Rondvaart

zaterdag 22 oktober om 19:00
Terschelling
zaterdag 22 oktober om 22:00
Terschelling
Vanaf €38 p.p.
Terschelling

Rondvaart

zondag 23 oktober om 9:30
Terschelling
zondag 23 oktober om 20:00
Terschelling
Vanaf €83 p.p.
Menu Sluit