Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

 

Retourtje Schiermonnikoog

Vanaf 26 augustus tot 7 oktober zeilt de Willem Jacob elke woensdag een retourtje Schier. Vanaf Lauwersoog 09.30 uur – 12.00 uur aankomst en om 19.00 uur weer terug naar Lauwersoog, 21.00 uur. Voor € 52,- p.p. (€ 35,-p.k.) ga je al mee;  Boek hier

En op Schiermonnikoog maken we dan voor de eilandgangers een mooie rondvaart van 14.00 uur tot 17.00 uur ad € 37,- p.p. (€ 23,- p.k.)  Boek hier

Rottum Express

REEDS VOL GEBOEKT !!

Op dinsdag 15 september, om 20.00 uur  vertrekt de Willem Jacob vanuit Lauwersoog richting Rottumeroog. De omgeving van Rottum is een van de mooiste stukken Waddenzee. We komen op plekken die ver van de bewoonde wereld liggen, zoals de oostpunt van Schiermonnikoog. Hoogtepunt van de reis is het bezoek aan Rottumeroog op donderdag. De reis wordt met een minimale groep gedaan. Voor informatie en boekingen bel of mail Titia: 050- 211 1863  info@willemjacob.nl

Steenbokskeerkring

HELAAS GEANNULEERD!!!

Op 22 september 2020 valt de herfst in. Dat willen we inluiden met een mooie avond tocht op het Wad. Adrie Warmerhoven zal ons wegwijs maken in de sterrenhemel en vertellen over het verband met het sterrenbeeld Steenbok en de wisseling van de seizoenen.

We vertrekken om 19.00 uur vanuit Lauwersoog en hijsen de zeilen voordat het helemaal donker wordt. We zeilen naar een rustig stukje Wad waar Adrie ons over de sterren kan vertellen. Hopelijk kunnen we veel sterren en planeten zien. In het donker zeilen we daarna terug naar Lauwersoog waar de tocht om 23.00 uur eindigt. De kosten van deze tocht zijn € 52,- p.p en kinderen tot 11 jaar betalen € 41,-

Herfstvakantie 17 tot en met 24 oktober

In de herfstvakantie van Midden en Zuid Nederland zeilen we vanaf Harlingen een Eilandhopper week van eiland naar eiland. Je kan een stuk mee zeilen of ga een hele week mee. Je kunt je reis helemaal zelf samenstellen. Er zijn al tochten vanaf € 31,- . Kijk voor meer info:

Nacht van de Nacht 24 oktober

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

Vertrek zaterdagavond om 19:00 uit Harlingen. Na een introductie van de bemanning zetten we zeil voor een zeiltocht over het wad. We zoeken een mooie plek om te ankeren. De bemanning verteld ons over het belang van duisternis voor het leven op het Wad. Je kunt de hele tijd op het dek verblijven maar als je het koud krijgt kun je ook naar beneden in het dagverblijf opwarmen. ’s Avonds rond 23:00 zijn we weer terug in de haven.
De kosten voor dit tochtje zijn € 52,- p.p.

Zeilen voor Kerst

Op 24 december bieden wij de tocht  Zeilen voor Kerst aan. Een heerlijke zeiltocht over het Wad. Voor onderweg is het mogelijk een lunchpakket erbij te boeken.  Koffie en thee is altijd aanwezig en inbegrepen. We vertrekken om 10.00 uur uit Lauwersoog en zijn 15.00 uur weer terug in de haven.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p. Lunch € 12,- p.p.

Ster van Bethlehemtocht

In de avond van 24 december zeilen wij de Ster van Bethlehemtocht vanaf de haven van Lauwersoog. Het is mogelijk vooraf een diner te boeken. Voor 20 gasten kunnen wij dit aanbieden. Het diner start om 17.00 uur en kost € 18,- p.p.
De zeiltocht start om 18.30 uur en eindigt om 23.00 uur in Lauwersoog.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p.

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Schiermonnikoog

Overtocht

woensdag 30 september om 9:30
Lauwersoog
woensdag 30 september om 12:00
Schiermonnikoog
Vanaf €31 p.p.
Schiermonnikoog

Rondvaart

woensdag 30 september om 14:00
Schiermonnikoog
woensdag 30 september om 17:00
Schiermonnikoog
Vanaf €37 p.p.
Lauwersoog

Overtocht

woensdag 30 september om 19:00
Schiermonnikoog
woensdag 30 september om 21:00
Lauwersoog
Vanaf €31 p.p.
Menu Sluit