Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Pinkstertocht 2024

Ook in 2024 maakt de Willem Jacob een heerlijke droogvaltocht op 20 mei; 2de Pinksterdag. Vanaf Lauwersoog vertrekken we om 11.00 uur na een introductie van de schipper. De zeilen worden gehesen en er wordt eerst een stuk gezeild naar een mooie plek om droog te vallen. Rond 13.15 uur wordt het schip vast gevaren en is het tijd voor een lunch. Onze kok maakt de heerlijkste gerechten en houdt rekening met alle diëten. Na de lunch kunnen we van boord en over de bodem van de zee lopen. Er leeft veel diep in het zand en in de restjes water. De schipper kan u daar veel over vertellen. Rond 16.00 uur moet iedereen weer aan boord komen, want de vloed komt snel opzetten. Na ongeveer een uur  gaat het schip weer drijven en kunnen de zeilen gehesen worden voor een heerlijke terugtocht. Onderweg kan er nog gedineerd worden en uiteindelijk komen we om 19.00 uur weer aan op Lauwersoog.

Kosten € 91,- pp  Kinderen t/m 12 jaar € 60,- pk Lunch € 18,- pp Diner € 23,- pp

Midzomertocht 20-6-2024

Donderdag 20 juni, kunnen we lang genieten van de zon. De Willem Jacob zeilt vanaf Lauwersoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee. Een gids van de Waddenvereniging zeilt mee en kan ons veel vertellen over het Wad en de samenhang van de seizoenen. We vertrekken om 20.00 uur vanuit Lauwersoog en zijn om 23.00 uur weer terug.

Kosten zijn € 63,- p.v. en € 39,- p.k.

Het is mogelijk om aan boord te blijven slapen zodat je niet meteen terug naar huis hoeft. Beddengoed en ontbijt zijn bij de prijs inbegrepen.

Kosten overnachting € 41,- per bed

Rottum Express

Ontdek de ongerepte wildernis tijdens de exclusieve Rottum Express 2024!

Laat u betoveren door de serene schoonheid van de natuur tijdens de Rottum Express van 20 tot en met 25 september 2024. Ontsnap aan de drukte en dompel uzelf onder in een unieke ervaring vol droogvallen en getijdenleven. Hoogtepunt van de reis is een begeleid bezoek aan Rottum, vergezeld door een gids van Natuurmonumenten. Gedurende de hele tocht staat een Waddengids van de Waddenvereniging tot uw beschikking. Kom tot rust en laat u verrassen door de pracht van de Waddenzee. Reserveer nu uw plek voor een onvergetelijke reis vol natuuravontuur!

Nacht van de Nacht

Ervaar de Nacht op het Wad. Op 26 oktober wordt landelijk het duister gevierd en dat doen wij midden op zee. Vanaf Harlingen wordt er met een gids van de Waddenvereniging gezeild naar een donkere plek. Het is een heel avontuur om in het donker je weg te vinden op zee. Durf jij het aan om mee te gaan? De tocht is van 19.00 uur tot 23.00 uur en kost € 63,- pp. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 39,-

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Terschelling

Overtocht

maandag 29 april om 10:00
Enkhuizen
dinsdag 30 april om 13:00
Terschelling
Vanaf €112 p.p.
Terschelling

Rondvaart

dinsdag 30 april om 19:00
Terschelling
dinsdag 30 april om 22:00
Terschelling
Vanaf €40 p.p.
Ameland

Overtocht

woensdag 1 mei om 12:00
Terschelling
woensdag 1 mei om 19:00
Ameland
Vanaf €81 p.p.
Menu Sluit