Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

 

Zeilen voor Kerst

Op 24 december bieden wij de tocht  Zeilen voor Kerst aan. Een heerlijke zeiltocht over het Wad. Voor onderweg is het mogelijk een lunchpakket erbij te boeken.  Koffie en thee is altijd aanwezig en inbegrepen. We vertrekken om 10.00 uur uit Lauwersoog en zijn 15.00 uur weer terug in de haven.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p. Lunch € 14,- p.p.

Ster van Bethlehemtocht

In de avond van 24 december zeilen wij de Ster van Bethlehemtocht vanaf de haven van Lauwersoog. Het is mogelijk vooraf een diner te boeken. Voor 20 gasten kunnen wij dit aanbieden. Het diner start om 17.00 uur en kost € 19,- p.p.
De zeiltocht start om 18.30 uur en eindigt om 23.00 uur in Lauwersoog.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p.

MEER INFO

Wadden Wintersport weken en/of weekenden

Wel op Wintersport willen maar niet te ver weg? Kom dan mee te zeilen met de Willem Jacob naar de mooiste plekken op de Waddenzee of Lauwersmeer. Lekker sportief bezig zijn of lui op het achterdek zitten, genieten van de elementen van de natuur. Om ’s avonds bij de warme open haard na te praten over de dag na een heerlijk, luxueus diner van één van onze top koks. Laat je verwennen en verrassen.
Van 12 tot en met 28 februari 2021 bieden we verschillende weekenden en midweken aan vanaf € 300,- inclusief luxe maaltijden.

Pinkstertocht 2021

Op Pinkstermaandag, 24 mei 2021 zeilen we onze Pinkstertocht. Dit jaar vanwege het tij, een mooie droogvaltocht op het Wad. ’s Morgens om 11.00 uur vertrekken we vanaf Lauwersoog en zeilen we naar een mooie plek om droog te vallen. De schipper kan u vertellen wat er allemaal leeft en beweegt op en onder het zand. Om 20.00 uur meren we weer af op Lauwersoog. Het is mogelijk om voor onderweg een lunch en/of diner erbij te boeken.

Kosten: € 79,-p.p. kinderen € 53,-p.p.
Lunch € 14,- p.p. diner € 19,- p.p.

 

Foto Experience

Ooit nog eens zo’n prachtige foto willen maken van het Wad? Samen met Harmen Piekema, landschapsfotograaf gaan we Foto Experience reizen maken.

Dwalen op het Wad, op zoek naar de mooiste plekken en het juiste uur. Harmen laat u zien hoe en wanneer zulke foto’s te maken zijn. Wanneer? Een midweek van 12 tot en met 16 april en op 12 tot 13 mei in 2021. Beide reizen zijn vanaf Harlingen.

Delfsail 2021

Als je een fan bent van het “Varend Erfgoed” dan is er niets mooiers om de historische, grote zeilschepen te bekijken vanaf een 130 jarige oude klipper, ook onderdeel van het “Varend Erfgoed”.

Tijdens DelfSail 2021 kun je met de Willem Jacob relatievaarten te maken en/of met individuele gasten langs de grandioze zusjes onder het genot van een hapje en drankje. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 juni kun je een arrangement boeken.

 

Vallende Sterrentochten

In 2021 maken we 3 Vallende Sterrentochten. Op het hoogtepunt dat de meteorenzwerm Perseïden langs de aarde scheren zeilen we ’s avonds naar een donker plekje op zee zodat we goed zicht hebben op de sterren.
Op 12 augustus vertrekken we vanaf Schiermonnikoog, op vrijdag de 13de vanaf Lauwersoog en de volgende dag vanaf Ameland. Om 20.00 uur worden de trossen losgegooid en we zijn rond middernacht weer terug in de haven. De sterrendeskundige Adrie Warmerhoven verteld over de sterren en sterrenbeelden in de hemel.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p.

MEER INFO

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Lauwersoog

Rondvaart

donderdag 24 december om 10:00
Lauwersoog
donderdag 24 december om 15:00
Lauwersoog
Vanaf €55 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

donderdag 24 december om 18:30
Lauwersoog
donderdag 24 december om 23:00
Lauwersoog
Vanaf €55 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

vrijdag 12 februari om 20:00
Lauwersoog
zondag 14 februari om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €300 p.p.
Menu Sluit