Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Hemelvaart-vaart

Op donderdag 26 mei zijn wij in Harlingen. Van daaruit zeilen wij om 14.00 uur een middagtocht over de Waddenzee. We zeilen langs de drooggevallen platen waar de vele vogels fourageren op weg naar hun broedplaatsen in het Hoge Noorden. Misschien zien je de prachtige Zilver- of Goudplezvier maar toch zeker vele andere trekvogels. Om 17.00 uur leggen we weer aan in het Dokje in Harlingen.

Kosten € 38,- pp kinderen t/m 12 jaar € 24,-pk

Pinkstertocht

Net als elk jaar  zeilen we ook deze keer op 2de Pinksterdag; 6 juni. Vanwege het tij is het een lekker middagje zeilen. Afhankelijk van de wind zeilen richting Ameland of onder Schiermonnikoog. Ongetwijfeld zien we de zeehonden, nieuwsgierig mee zwemmend of liggend op een zandplaat. De tocht begint om 14.00 uur vanaf Lauwersoog en eindigt daar ook om 17.00 uur. Ga jij mee?

Kosten € 38,- pp kinderen t/m 12 jaar € 24,-pk

Midzomer tocht

Dinsdag 21 juni, kunnen we lang genieten van de zon. De Willem Jacob zeilt vanaf Lauwersoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee. Een gids van de Waddenvereniging zeilt mee en kan ons veel vertellen over het Wad en de samenhang van de seizoenen. We vertrekken om 20.00 uur vanuit Lauwersoog en zijn vlak voor middernacht weer terug.

Kosten zijn € 58,- p.v. en € 36,- p.k.

Het is mogelijk om aan boord te blijven slapen zodat je niet meteen terug naar huis hoeft. Beddengoed en ontbijt zijn bij de prijs inbegrepen.

Kosten overnachting € 37,- per bed

Magische Maan Tochten

In 2022 zeilen we met volle maan een aantal tochten over het Wad. In deze periode heb je ook vallende sterren en door de volle maan zie je alleen de allerheldersten; magische momenten!

We maken deze tochten samen met de sterren- en maandeskundige Adrie Warmerhoven en een gids van de Waddenverenging.

Het vertrek is altijd om 20.00 uur tot middernacht.

donderdag 11 augustus vanaf Schiermonnikoog Veerdam
vrijdag 12 augustus vanaf Lauwersoog (t/o restaurant Schierzicht)
zaterdag 13 augustus vanaf Ameland Nes
zondag 14 augustus vanaf Terschelling West

Kosten € 58,- p.v. en € 36,- p.k.

 

Rottum Express

Wederom mogen we naar Rottumeroog. Deze tocht van 11 tot en met 16 september is bijzonder omdat je niet zonder toestemming naar Rottumeroog mag. Tevens gaat er op deze reis een Waddengids mee die onderweg veel kan vertellen over wat er allemaal leeft en beweegt op, in en onder het zand van de Waddenzee. In overleg met de gasten wordt het programma van de week besproken maar vast staat dat op dinsdag Rottum wordt bezocht. Wacht niet te lang met boeken want er kunnen maar een beperkt aantal gasten mee.

Kosten € 625,- pp

 

Nacht van de Nacht

In de Nacht van de Nacht wordt iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk het licht ’s avonds uit te laten opdat het een keer echt donker kan worden. In 2022 is dat op zaterdag 29 oktober.

Vertrek zaterdagavond om 19:00 uur uit Lauwersoog. Na een introductie van de bemanning zetten we zeil voor een tocht over het wad. We zoeken een mooie plek om te ankeren. Een gids van de Waddenvereniging verteld ons over het belang van duisternis voor het leven op het Wad. Je kunt op dek genieten van de sterrenpracht en/of binnen in het ruim een opwarmertje gebruiken. Rond 23:00 zijn we weer terug in de haven.
De kosten voor dit tochtje zijn € 58,- p.p.

Het is mogelijk om aan boord te blijven slapen zodat je niet meteen terug naar huis hoeft. Beddengoed en ontbijt zijn bij de prijs inbegrepen.

Kosten overnachting € 37,- per bed

Dag van de Stilte

Hoe stil is het eigenlijk op de wereld? Met een gids van de Waddenvereniging gaan wij het ontdekken op zondag 30 oktober. Om 13.00 uur worden de gasten aan boord verwacht. We hijsen de zeilen vanaf Lauwersoog en zeilen naar een rustige plek om voor anker van de stilte te genieten. Een moment van meditatie en bezinning. Om 16.30 uur wordt de terugtocht gezeild en komen om 18.00 uur weer aan op Lauwersoog.

Kosten € 58,- p.v. en € 36,- p.k.

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Harlingen

Rondvaart

donderdag 26 mei om 14:00
Harlingen
donderdag 26 mei om 17:00
Harlingen
Vanaf €38 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

maandag 6 juni om 14:00
Lauwersoog
maandag 6 juni om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €38 p.p.
Lauwersoog

Rondvaart

dinsdag 21 juni om 20:00
Lauwersoog
dinsdag 21 juni om 23:59
Lauwersoog
Vanaf €58 p.p.
Menu Sluit