Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Gezonde Getijden, Droogvaltocht

dinsdag 18 juni 2024

Welkom aan boord van de Willem Jacob voor een unieke droogvaltocht op het Wad, in samenwerking met het WEC -Wadden Experience Centrum en de Waddenvereniging. Op onze tocht “Gezonde Getijden, droogvallen op een afval-vrij Wad” staat de gezondheid van de flora en fauna van de Waddenzee centraal.

Deze bijzondere ervaring is perfect voor avontuurlijke geesten die willen leren over en bijdragen aan de gezondheid van het Wad. Kom aan boord en laat je betoveren door de pracht van de Waddenzee tijdens onze “Gezonde Getijden” tocht.

Kosten: € 157,- pp kinderen t/m 12 jaar € 113,- pk
Inclusief: lunch, diner.

Zeilen van Zout naar Zoet

woensdag 26 juni 2024

Stap aan boord van de Willem Jacob en laat je meevoeren op een betoverende zeilreis ‘Van zout naar zout, als een vis in het water’.

Op woensdag 26 juni vertrekken we om 10.00 uur vanuit Lauwersoog voor een zeiltocht over de Waddenzee, in samenwerking met (het in aanbouw zijnde) WEC, het Wadden Experience Center op Lauwersoog en de Waddenvereniging. Terwijl zeehonden nieuwsgierig naar ons kijken in de verte, vertelt een deskundige gids van de Waddenvereniging boeiend over de unieke natuur van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Én over vismigratie, waarbij je leert over de reis die vissen maken van de zoete wateren op de Drentse zandgronden naar de zoute Waddenzee en terug. Onderweg genieten we van een zilte lunch aan boord, met lokale lekkernijen die de smaak van het Wad perfect vangen.

VANAF 17 JUNI : LAST MINUTE KORTING 35%!!

Kosten: € 140,- pp NU € 100,-pp

kinderen t/m 12 jaar € 102,- pk NU € 67,- pk
Inclusief: lunch, hapjes

Magische Maantocht

Ervaar de betovering van een Magische Maantocht aan boord van de Willem Jacob! Op 18 september vertrekken we om 19.00 uur vanuit Lauwersoog, precies bij zonsondergang, voor een onvergetelijke zeiltocht over de Waddenzee. Een deskundige gids van de Waddenvereniging neemt je mee op een ontdekkingsreis door de mystieke wereld van de maan en haar invloed op de natuur. Laat je betoveren en verwonderen tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring. Voor natuurliefhebbers die houden van avontuur en verwondering!

Kosten € 63,- pp

Rottum Express

Ontdek de ongerepte wildernis tijdens de exclusieve Rottum Express 2024!

Laat u betoveren door de serene schoonheid van de natuur tijdens de Rottum Express van 20 tot en met 25 september 2024. Ontsnap aan de drukte en dompel uzelf onder in een unieke ervaring vol droogvallen en getijdenleven. Hoogtepunt van de reis is een begeleid bezoek aan Rottum, vergezeld door een gids van Natuurmonumenten. Gedurende de hele tocht staat een Waddengids van de Waddenvereniging tot uw beschikking. Kom tot rust en laat u verrassen door de pracht van de Waddenzee. Reserveer nu uw plek voor een onvergetelijke reis vol natuuravontuur!

Nacht van de Nacht

Ervaar de Nacht op het Wad. Op 26 oktober wordt landelijk het duister gevierd en dat doen wij midden op zee. Vanaf Harlingen wordt er met een gids van de Waddenvereniging gezeild naar een donkere plek. Het is een heel avontuur om in het donker je weg te vinden op zee. Durf jij het aan om mee te gaan? De tocht is van 19.00 uur tot 23.00 uur en kost € 63,- pp. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 39,-

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Lauwersoog

Rondvaart

woensdag 26 juni om 10:00
Lauwersoog
woensdag 26 juni om 17:00
Lauwersoog
Vanaf €100 p.p.
Ameland

Overtocht

zaterdag 13 juli om 11:00
Lauwersoog
zaterdag 13 juli om 17:00
Ameland
Vanaf €81 p.p.
Ameland

Rondvaart

zaterdag 13 juli om 19:00
Ameland
zaterdag 13 juli om 22:00
Ameland
Vanaf €40 p.p.
Menu Sluit