Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Foto Experience 2023

Ooit nog eens een fotoworkshop willen doen op de Waddenzee? Gebruik maken van de mooie avondluchten op zee of een prachtige zonsopgang fotograferen op een drooggevallen plaat? Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van ons prachtige Wad kan maken.

Vertrek vrijdag 24 maart 2023 vanaf Lauwersoog om 20.00 uur. Zeilen door een donkere nacht naar het droogvalplekje in de ochtend. Vroeg op om in het blauwe uur te “shooten”. Na het ontbijt wordt er nog heerlijk gezeild, geluncht en naar het volgende droogvalplekje gezocht. Daar kunnen we de ondergaande zon fotograferen in de weerspiegeling van het wegtrekkende water. En terwijl het water weer opkomt, worden de gemaakte foto’s besproken. Uiteindelijk komen we om 22.30 uur weer aan op Lauwersoog.

Kosten € 516,- pp

Pinkstertocht Droogvallen 29-05-2023

Op maandag, 2de Pinksterdag vertrekt de Willem Jacob vanaf Lauwersoog om 08.00 uur voor een droogvaltocht op het Wad.

Na een introductie van de bemanning worden de zeilen gehesen voor een tocht over het wad. Op een rustige plek wordt het anker uitgegooid en dan is het wachten tot het water zover is teruggetrokken dat je van boord kunt. Dan kun je onderzoeken wat er allemaal leeft en beweegt in en onder het zand. Uiterlijk 12.40 uur weer aan boord want dan komt de vloed weer snel opzetten. Je kan aan boord een heerlijke lunch nuttigen. Rond 16:00 zijn we weer terug in de haven.
De kosten voor dit tochtje zijn € 87,- p.p. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 57,- pk. Een lunch kost € 16,- pp

Het schip ligt tegenover restaurant Schierzicht, waar je ook kunt overnachten.

 

Midzomeravond tocht 21-6-2023

Dinsdag 21 juni, kunnen we lang genieten van de zon. De Willem Jacob zeilt vanaf Lauwersoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee. Een gids van de Waddenvereniging zeilt mee en kan ons veel vertellen over het Wad en de samenhang van de seizoenen.
Vertrek Lauwersoog 19.00 uur tot 23.00 uur

Kosten € 60,- pp € 37,- pk tot 12 jaar

Aansluitend overnachten aan boord is mogelijk ad € 37,- pp inclusief beddengoed en ontbijt.

Vallende Sterrentochten 2023

Ook in 2023 gaan we in augustus op jacht naar de vallende sterren:
Donderdag 10 augustus vanaf Schiermonnikoog (boek hier)
Vrijdag 11 augustus vanaf Lauwersoog   ( boek hier)
Zaterdag 12 augustus vanaf Ameland (boek hier)
Maandag 14 augustus vanaf Terschelling (boek hier)  (Let op de tijd!)

Om 20.00 uur worden de gasten verwelkomd door bemanning, de Waddengids en een sterrendeskundige die ons alles kunnen vertellen wat we over het schip, de Waddenzee en de hemellichamen willen weten. De zon gaat rond 21.00 uur onder en er is geen maan dus kunnen we optimaal genieten van de sterren indien het helder weer is. Rond middernacht zijn we weet terug in de haven.

Kosten € 60,- pp   € 37,- pk

Rottum Express 2023

Een unieke reiservaring! Zeilend het Oostelijk deel van de Waddenzee verkennen met als hoogtepunt een bezoek aan Rottum, waar wij bij uitzondering en onder begeleiding naar toe mogen. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en legt onderweg uit hoe belangrijk dit stukje ongerepte natuur is voor de flora en fauna. Op deze 5-daagse reis wordt er veel gezeild en op zee overnacht. Een kok gaat mee om ons te verwennen met heerlijke gerechten.

Kosten € 655,- inclusief beddengoed en catering, exclusief drankjes

Vertrek en aankomst: Lauwersoog

Nacht van de Nacht 28-10-2023

In de Nacht van de Nacht staan we stil bij het donker in de wereld. Overal gebruiken we licht zodra het donker wordt en dat is voor de natuur soms erg verstorend. Op deze nacht laten we zoveel mogelijk de lichten uit en gaan we de zee op om het donker echt te kunnen beleven. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en verteld ons waarom het donker zo belangrijk is voor de flora en fauna. Het is deze nacht volle maan en met een beetje geluk kunnen we het betoverende maanlicht op het Wad bewonderen.

Vertrek vanaf Harlingen om 19.00 uur tot 23.00 uur.

€ 60,- pp € 37,- pk

Ster van Bethlehem tocht

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. De winter is net begonnen en de winterhemel toont zijn opvallende sterrenbeelden.

Het is mogelijk om aan te schuiven bij het diner vóór de tocht. Dat begint om 18.00 uur. Vooraf te bestellen, kosten € 25,-pp

We vertrekken op zondag 24 december om 19:00 uur vanuit Lauwersoog voor een winterse zeiltocht in het teken van de ster van Bethlehem. Onderweg kun je mee helpen met het zeilen, helpen met het navigeren en van de Waddenzee genieten. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en geeft uitleg over ons Werelderfgoed. We eindigen weer in Lauwersoog om 22.00 uur.

Kosten € 60,- pp € 37,- pk

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Lauwersoog

Rondvaart

vrijdag 24 maart om 20:00
Lauwersoog
zaterdag 25 maart om 22:00
Lauwersoog
Vanaf €516 p.p.
Terschelling

Overtocht

zondag 30 april om 17:00
Harlingen
zondag 30 april om 22:00
Terschelling
Vanaf €77 p.p.
Vlieland

Overtocht

maandag 1 mei om 9:30
Terschelling
maandag 1 mei om 12:00
Vlieland
Vanaf €37 p.p.
Menu Sluit