Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

Retourtje Schier elke woensdag in juni

Op veler verzoek terug van weggeweest: Het Retourje Schier! In de maand juni vertrekken we elke woensdag van Lauwersoog om 09.30 uur naar Schiermonnikoog. Je begint de dag met een lekker bakje koffie of thee en na de introductie van de bemanning worden de zeilen gehesen. Om ongeveer 12.00 uur zijn we op de veerdam van Schiermonnikoog. Hier kun je een fiets huren en het eiland gaan verkennen. Om 19.00 uur ligt de Willem Jacob weer klaar op de veerdam om iedereen weer terug te zeilen naar Lauwersoog waar we ongeveer om 21.00 uur aankomen. Een heerlijk dagje er tussenuit!

Kosten € 60,- pp en € 37,- per kind t/m 12 jaar.

Vaderdag Avondtocht 18 juni

Verras je vader eens met een prachtige zeiltocht in de avond over het Lauwersmeer. Lekker zeilen, een beetje sportief bezig zijn of gewoon aan dek heerlijk genieten van de mooie omgeving, wind in de (grijze?) haren en een gezellige bemanning. Moeders mag natuurlijk ook mee ; ) De tocht vertrekt vanaf Zoutkamp om 19.00 uur en komt om ca 22.00 uur daar weer aan. Kosten slechts € 39,- pp, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 25,- pk.

Midzomeravond tocht 21-6-2023

Woensdag 21 juni, kunnen we lang genieten van de zon. De Willem Jacob zeilt vanaf Lauwersoog een prachtige SunSetSail over de Waddenzee. Een gids van de Waddenvereniging zeilt mee en kan ons veel vertellen over het Wad en de samenhang van de seizoenen.
Vertrek Lauwersoog 19.00 uur tot 23.00 uur

Kosten € 60,- pp € 37,- pk tot 12 jaar

Aansluitend overnachten aan boord is mogelijk ad € 37,- pp inclusief beddengoed en ontbijt.

Vallende Sterrentochten 2023

Ook in 2023 gaan we in augustus op jacht naar de vallende sterren:
Donderdag 10 augustus vanaf Schiermonnikoog (boek hier)
Vrijdag 11 augustus vanaf Lauwersoog   ( boek hier)
Zaterdag 12 augustus vanaf Ameland (boek hier)
Maandag 14 augustus vanaf Terschelling (boek hier)  (Let op de tijd!)

Om 20.00 uur worden de gasten verwelkomd door bemanning en een sterrendeskundige die ons alles kunnen vertellen wat we over het schip, de Waddenzee en de hemellichamen willen weten. De zon gaat rond 21.00 uur onder en er is geen maan dus kunnen we optimaal genieten van de sterren indien het helder weer is. Rond middernacht zijn we weer terug in de haven.

Kosten € 60,- pp   € 37,- pk

Rottum Express 2023

Een unieke reiservaring! Zeilend het Oostelijk deel van de Waddenzee verkennen met als hoogtepunt een bezoek aan Rottum, waar wij bij uitzondering en onder begeleiding naar toe mogen. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en legt onderweg uit hoe belangrijk dit stukje ongerepte natuur is voor de flora en fauna. Op deze 5-daagse reis wordt er veel gezeild en op zee overnacht. Een kok gaat mee om ons te verwennen met heerlijke gerechten.

Kosten € 655,- inclusief beddengoed en catering, exclusief drankjes

Vertrek en aankomst: Lauwersoog

Nacht van de Nacht 28-10-2023

In de Nacht van de Nacht staan we stil bij het donker in de wereld. Overal gebruiken we licht zodra het donker wordt en dat is voor de natuur soms erg verstorend. Op deze nacht laten we zoveel mogelijk de lichten uit en gaan we de zee op om het donker echt te kunnen beleven. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en verteld ons waarom het donker zo belangrijk is voor de flora en fauna. Het is deze nacht volle maan en met een beetje geluk kunnen we het betoverende maanlicht op het Wad bewonderen.

Vertrek vanaf Harlingen om 19.00 uur tot 23.00 uur.

€ 60,- pp € 37,- pk

Ster van Bethlehem tocht

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. De winter is net begonnen en de winterhemel toont zijn opvallende sterrenbeelden.

Het is mogelijk om aan te schuiven bij het diner vóór de tocht. Dat begint om 18.00 uur. Vooraf te bestellen, kosten € 25,-pp

We vertrekken op zondag 24 december om 19:00 uur vanuit Lauwersoog voor een winterse zeiltocht in het teken van de ster van Bethlehem. Onderweg kun je mee helpen met het zeilen, helpen met het navigeren en van de Waddenzee genieten. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en geeft uitleg over ons Werelderfgoed. We eindigen weer in Lauwersoog om 22.00 uur.

Kosten € 60,- pp € 37,- pk

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Schiermonnikoog

Overtocht

zondag 4 juni om 9:30
Lauwersoog
zondag 4 juni om 12:00
Schiermonnikoog
Vanaf €37 p.p.
Schiermonnikoog

Rondvaart

zondag 4 juni om 14:00
Schiermonnikoog
zondag 4 juni om 17:00
Schiermonnikoog
Vanaf €39 p.p.
Lauwersoog

Overtocht

zondag 4 juni om 19:00
Schiermonnikoog
zondag 4 juni om 21:00
Lauwersoog
Vanaf €37 p.p.
Menu Sluit