Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

 

Paas weekend

Vanaf vrijdag 2 april zeilen we een kleintje Eilandhopper dienstregeling. Vrijdag van Lauwersoog naar Ameland. Op zaterdag 3 april zeilen wij vanaf Ameland 2 rondvaarten. De volgende dag zeilen we van Ameland naar Schiermonnikoog alwaar we ’s avonds nog een SunSetSail maken en de maandag maken we eerst nog een Zeil! tocht om daarna terug te zeilen naar Lauwersoog. Je kunt een stukje mee varen of het hele weekend voor € 320,-pp

Mei vakantie

Ook in de meivakantie hebben we een kleine Eilandhopper dienstregeling, Vanaf dinsdag 4 mei tot en met 9 mei (moederdag)  zeilen we van Lauwersoog naar Harlingen en hoppen langs de verschillende eilanden.  Woensdag 5 mei maken we 2 dagtochten vanaf Ameland. Datzelfde doen we op 8 mei vanaf Terschelling. Vrijdag 7 mei zeilen we ons Retourtje Vlie vanaf Terschelling. Bekijk al onze mogelijkheden op Eilandhopper.nl

Foto Experience

Ooit nog eens zo’n prachtige foto willen maken van het Wad? Samen met Harmen Piekema, landschapsfotograaf gaan we Foto Experience reizen maken.

Dwalen op het Wad, op zoek naar de mooiste plekken en het juiste uur. Harmen laat u zien hoe en wanneer zulke foto’s te maken zijn. Wanneer? Een midweek van 12 t/m 16 april en in de nacht van 12 tot 13 mei in 2021. Beide reizen zijn vanaf Harlingen.

Hemelvaartweekend

Aansluitend op de Foto Experience nacht vertrekt de Willem Jacob van Harlingen vanaf Hemelvaartdag, 13 mei tot en met zondag 16 mei terug naar Lauwersoog. Onderweg doet zij Terschelling en Ameland aan alwaar zij verschillende rondvaarten maakt. Je kunt een overtocht boeken of het hele weekend mee. Als je het hele weekend mee gaat, zeil je ook de SunSetSail op Terschelling mee. Kosten voor het hele weekend zijn € 320,-pp.

Pinkstertocht 24 mei 2021

Op Pinkstermaandag, 24 mei 2021 zeilen we onze Pinkstertocht. Dit jaar vanwege het tij, een mooie droogvaltocht op het Wad. ’s Morgens om 11.00 uur vertrekken we vanaf Lauwersoog en zeilen we naar een mooie plek om droog te vallen. De schipper kan u vertellen wat er allemaal leeft en beweegt op en onder het zand. Om 20.00 uur meren we weer af op Lauwersoog. Het is mogelijk om voor onderweg een lunch en/of diner erbij te boeken.

Kosten: € 79,-p.p. kinderen € 53,-p.p.
Lunch € 14,- p.p. diner € 19,- p.p.

 

Vaderdag tochten 20 juni 2021

Zoek je een origineel kado voor vaders? Bied hem dan een zeiltocht aan met de Willem Jacob. Lekker uitwaaien, sportief en gezond bezig zijn en genieten van zon, wind en water. We zeilen vanaf Lauwersoog ’s morgens van 10.00 uur tot 13.00 uur en ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kosten zijn € 37,- pp, kinderen t/m 12 jaar € 23,- pk. Voor € 14,- pp boek je een lunch erbij.

Midzomer avondtocht

Wil je echt uitpakken met vaderdag, boek dan de Midzomer avondtocht. We zeilen tot middernacht en zien de zon in zee ondergaan. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en verteld over dit stukje Unesco Werelderfgoed. We vertrekken vanaf Lauwersoog om 20.00 uur en komen om 23.55 uur weer aan. Kosten zijn € 55,- pp

Vallende Sterrentochten

In 2021 maken we 3 Vallende Sterrentochten. Op het hoogtepunt dat de meteorenzwerm Perseïden langs de aarde scheren zeilen we ’s avonds naar een donker plekje op zee zodat we goed zicht hebben op de sterren.
Op 12 augustus vertrekken we vanaf Schiermonnikoog, op vrijdag de 13de vanaf Lauwersoog en de volgende dag vanaf Ameland. Om 20.00 uur worden de trossen losgegooid en we zijn rond middernacht weer terug in de haven. De sterrendeskundige Adrie Warmerhoven verteld over de sterren en sterrenbeelden in de hemel.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p.

MEER INFO

Rottum Express

Ook dit jaar hebben wij weer een vergunning gekregen om Rottum te mogen bezoeken. Op deze unieke reis wordt Rottumeroog bezocht op 7 of 8 september. Met de gasten wordt een verdere invulling van de midweek besproken. Op deze reis gaat een gids van de Waddenvereniging mee die ons onderweg van alles weet te vertellen over wat er allemaal leeft en beweegt op en in het Wad. Vertrek is vanaf Lauwersoog op 5 september en daar komen we op 10 september weer terug.
Kosten zijn voor de midweek inclusief catering € 585,- pp en € 435,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Nacht van de Nacht 30 oktober 2021

Wederom gaan wij in de Nacht van de Nacht zeilen over het Wad om de diepe duisternis optimaal te beleven vanaf het water. Vanuit Harlingen om 19.00 uur gooien wij de trossen los voor een zeiltocht in het laatste avondlicht. Op een donkere plek in zee gooien we het anker uit en verteld een gids van de Waddenvereniging over het belang van het donker voor de natuur. En met een beetje geluk is onze sterrendeskundige Adrie Warmerhoven er ook weer bij om ons over de sterren te vertellen. Kosten van deze bijzondere tocht € 55,- pp en € 35,- pk.

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Ameland

Overtocht

vrijdag 2 april om 11:00
Lauwersoog
vrijdag 2 april om 18:00
Ameland
Vanaf €69 p.p.
Ameland

Rondvaart

zaterdag 3 april om 14:00
Ameland
zaterdag 3 april om 17:00
Ameland
Vanaf €37 p.p.
Ameland

Rondvaart

zaterdag 3 april om 19:00
Ameland
zaterdag 3 april om 22:00
Ameland
Vanaf €37 p.p.
Menu Sluit