Meezeilen

Individuele reizen

Wil je mee zeilen, maar de Willem Jacob is te groot om in zijn geheel te huren? Ga mee met Eilandhopper of boek één van de hieronder beschreven tochten. We vallen regelmatig droog en soms zeilen we zelfs in het donker. Een bijzondere ervaring.

 

Retourtje Schier!

Omdat het kan: elke zaterdag in juni zeilen ’s morgens we een tocht naar Schiermonnikoog en om 19.00 uur zeilen we weer terug naar Lauwersoog. Je kan een prachtige dag beleven en die beginnen met een potje sportief zeilen, een zalig middagje op Schiermonnikoog doorbrengen en ’s avonds weer mee terug zeilen. We beginnen vanaf 5 juni tot en met 3 juli (behalve 26 juni).

Kosten zijn € 55,- pp en € 35,- p kind

 

Droogvallen en Yoga met Vera

Reeds volgeboekt!

Een droogvaltocht op 6 juni. Eerst heerlijk zeilen en tijdens het wachten tot het water helemaal weg is, genieten van een lekkere lunch bereidt door onze kookkunstenares. Wie wil, kan voor € 10,- extra  een Yoga les mee doen met Vera. Zij zorgt ervoor dat je weer geheel ontspannen de zeiltocht terug naar Lauwersoog beleefd

Kosten € 85,- (inclusief lunch) € 10,- voor de Yoga les.

 

 

Foto Experience II

Reeds volgeboekt!

Ooit nog eens zo’n prachtige foto willen maken van het Wad? Samen met Harmen Piekema, landschapsfotograaf gaan we Foto Experience reizen maken.

Dwalen op het Wad, op zoek naar de mooiste plekken en het juiste uur. Harmen laat u zien hoe en wanneer zulke foto’s te maken zijn. Wanneer? In de nacht van 9 tot en met 10 juni in 2021. Startpunt is vanaf Lauwersoog.

Vaderdag tochten 20 juni 2021

Zoek je een origineel kado voor vaders? Bied hem dan een zeiltocht aan met de Willem Jacob. Lekker uitwaaien, sportief en gezond bezig zijn en genieten van zon, wind en water. We zeilen vanaf Lauwersoog ’s morgens van 10.00 uur tot 13.00 uur en ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kosten zijn € 37,- pp, kinderen t/m 12 jaar € 23,- pk. Voor € 14,- pp boek je een lunch erbij.

Midzomer avondtocht

Wil je echt uitpakken met vaderdag, boek dan de Midzomer avondtocht. We zeilen tot middernacht en zien de zon in zee ondergaan. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en verteld over dit stukje Unesco Werelderfgoed. We vertrekken vanaf Lauwersoog om 20.00 uur en komen om 23.55 uur weer aan. Kosten zijn € 55,- pp

Vallende Sterrentochten

In 2021 maken we 3 Vallende Sterrentochten. Op het hoogtepunt dat de meteorenzwerm Perseïden langs de aarde scheren zeilen we ’s avonds naar een donker plekje op zee zodat we goed zicht hebben op de sterren.
Op 12 augustus vertrekken we vanaf Schiermonnikoog, op vrijdag de 13de vanaf Lauwersoog en de volgende dag vanaf Ameland. Om 20.00 uur worden de trossen losgegooid en we zijn rond middernacht weer terug in de haven. De sterrendeskundige Adrie Warmerhoven verteld over de sterren en sterrenbeelden in de hemel.

Kosten: € 55,-p.p. kinderen € 35,-p.p.

MEER INFO

Rottum Express

Ook dit jaar hebben wij weer een vergunning gekregen om Rottum te mogen bezoeken. Op deze unieke reis wordt Rottumeroog bezocht op 7 of 8 september. Met de gasten wordt een verdere invulling van de midweek besproken. Op deze reis gaat een gids van de Waddenvereniging mee die ons onderweg van alles weet te vertellen over wat er allemaal leeft en beweegt op en in het Wad. Vertrek is vanaf Lauwersoog op 5 september en daar komen we op 10 september weer terug.
Kosten zijn voor de midweek inclusief catering € 585,- pp en € 435,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Voorlopig volgeboekt. Misschien dat we uitbreiding in de beperkingen krijgen, dan kunnen er meer mensen mee. Je kunt je nu alvast opgeven via info@eilandhopper.nl. Zodra bekend is dat de Willem Jacob meer gasten mag meenemen, nemen we contact met je op, op volgorde van binnenkomst van de aanvraag.

Nacht van de Nacht 30 oktober 2021

Wederom gaan wij in de Nacht van de Nacht zeilen over het Wad om de diepe duisternis optimaal te beleven vanaf het water. Vanuit Lauwersoog om 19.00 uur gooien wij de trossen los voor een zeiltocht in het laatste avondlicht. Op een donkere plek in zee gooien we het anker uit en verteld een gids van de Waddenvereniging over het belang van het donker voor de natuur. En met een beetje geluk is onze sterrendeskundige Adrie Warmerhoven er ook weer bij om ons over de sterren te vertellen. Kosten van deze bijzondere tocht € 55,- pp en € 35,- pk.

Eilandhopper Reizen

Hieronder staan een aantal eilandhopper reizen. Kijk op onze speciale eilandhoppersite waar je alle reizen kan vinden.


Eilandhopper
Schiermonnikoog

Overtocht

zaterdag 3 juli om 9:30
Lauwersoog
zaterdag 3 juli om 12:00
Schiermonnikoog
Vanaf €32 p.p.
Schiermonnikoog

Rondvaart

zaterdag 3 juli om 14:00
Schiermonnikoog
zaterdag 3 juli om 17:00
Schiermonnikoog
Vanaf €37 p.p.
Lauwersoog

Overtocht

zaterdag 3 juli om 19:00
Schiermonnikoog
zaterdag 3 juli om 21:00
Lauwersoog
Vanaf €32 p.p.
Menu Sluit