Weekendtocht

Weekend Zeilen

Vrijdagavond: Ontvangst aan boord om 20.00 uur met koffie en thee, daarna wordt u door de bemanning scheepswijs gemaakt. Vaak gaan we ’s avonds alvast een stukje zeilen.

Zaterdag

Maken we in overleg een actieve zeiltocht over het Lauwersmeer of de Waddenzee. We kunnen naar bijvoorbeeld Schiermonikoog of Ameland. Maar bijvoorbeeld droogvallen op de Engelsmanplaat kan ook. Soms zeilen we ook een stuk in het donker, een bijzondere belevenis!

Zondag

Zetten we weer koers naar de afvaarthaven. Iedereen kent het schip al wat beter zodat de fanatieke zeiler zelf ook veel kan doen. Bijvoorbeeld sturen, de zeilen bedienen of navigeren. Aan het einde van de middag (17.00 uur) meren we weer af.

Geen zorgen

Wij hanteren een “no worries tarief”. Behalve het eten en drinken zit alles in het tarief inbegrepen.Als je aan boord stapt ligt je dekbed al klaar, alle scheepskosten zijn ook al betaald, en na afloop hoef je ook niet te poetsen! Als dat niet zeilen zonder zorgen is? Je kan met 24 mensen een weekend zeilen op de Willem Jacob.

Catering: Je mag zelf koken en gebruik maken van onze ruime kombuis, maar een van onze scheepskoks kan jullie ook helemaal verzorgen. Als er een kok meevaart dan kunnen er maximaal 22 personen mee.

Menu Sluit