Winter

Winter

Organiseer deze winter een receptie, borrel of diner aan boord van de Willem Jacob.

Wij liggen in de wintermaanden afgemeerd in de Oosterhaven in Groningen. Het ruime dagverblijf is voorzien van een sfeervolle open haard en centrale verwarming. Het schip is exclusief voor je beschikbaar en vormt een bijzondere entourage. Het schip is voor winterverhuur globaal beschikbaar van november tot en met maart.

Groepsaccommodatie Groningen

Met een groep één of meer nachten aan boord van de Willem Jacob verblijven?
Je kan het schip huren als groepsaccommodatie in Groningen. Het schip ligt vlakbij het centrum van Groningen, in de Oosterhaven. De Willem Jacob is erg comfortabel. We hebben centrale verwarming aan boord en een open haard. We beschikken over moderne sanitaire voorzieningen. Ook hebben we leuke spelletjes aan boord. Wat de Willem Jacob bijzonder maakt, is dat je samen in het grote ruim slaapt, met z’n 22en! Super gezellig. Voor mensen die iets meer privacy willen zijn er ook nog tweepersoonshutten, zodat er in totaal 26 mensen aan boord kunnen slapen.

Prijzen per nacht voor 8 personen € 550,-
Extra persoon per nacht € 25,- p.p.
Ontbijt € 8,- p.p.
Prijzen tijdens evenementen en feestdagen op aanvraag

 

Maximaal 24 personen. Genoemde prijs is inclusief: gebruik dagverblijf, hutten en sanitaire voorzieningen, dekbedden, gebruik haardhout, eindschoonmaak en 9 % btw, maar exclusief verzorging. Je kunt dit zelf doen, maar je mag dit ook aan ons overlaten.

Op de eerste dag dat je boord komt ben je welkom vanaf 18.00. Na de laatste nacht van je verblijf kan je tot 11.00 uur gebruik maken van het schip. Andere tijden zijn in overleg mogelijk.

Diner aan boord

In het zeilseizoen verwennen we onze gasten tijdens een zeilreis op het water, en daarvoor zijn we bekroond door Waddengoud. Deze winter zet onze scheepskok ook graag een smakelijke maaltijd voor uw groep neer. We maken veel gebruik van verse streekproducten. Dit alles geserveerd in ons dagverblijf met open haard.

Eenvoudig diner € 27,50 pp
Luxe diner € 37,50 pp

Prijzen gelden voor groepen vanaf 14 personen, en zijn inclusief huur van het schip, en btw (9%), maar exclusief dranken. U kunt ca. 2 uur gebruik maken van het dagverblijf, mocht u langer willen blijven dan kost dat € 100,- per uur.

Referenties over onze kombuis:

Een en al gastvrijheid van de bemanning die ons uiterst capabel vervoerde, ontroerde en voerden (met de meest lekkere hapjes en drankjes)

Het was een erg geslaagde dag, de wind was goed, het eten was heerlijk en de onderlinge sfeer was erg gezellig en relaxed.

Catering aan boord was fantastisch (bedankt Ingrid)

Tsjerk, Tijs, het eten, het weer en de boot was allemaal super. Bedankt voor een prachtige herinnering.

Eenvoudig Arrangement

Inbegrepen:

 • Onbeperkt gebruik van fris, bier en wijn
 • Borrelhapjes in de vorm van:
 • nootjes
 • blokjes kaas
 • worst met kruidnagel
Luxe Arrangement

Inbegrepen:

 • Onbeperkt gebruik van fris, bier en wijn
 • Borrelhapjes in de vorm van:
 • Roggebrood met haring en verse uitjes
 • Cranberry paté op toast
 • toast met brie en een cranberry jam
 • diverse nootjes
 • bladerdeeghapjes
 • pittig gekruide worst
1 uurs arrangement: € 15,00 per persoon 1 uurs arrangement: € 20,00 per persoon
2 uurs arrangement: 20,00 per persoon 2 uurs arrangment: € 25,00 per persoon
3 uurs arrangement 25,00 per persoon 3 uurs arrangement: € 30,00 per persoon

 

Prijzen zijn inclusief genoemde dranken, (overig op nacalculatie), gebruik dagverblijf en inzet van bedienend personeel, en geldig voor groepen van 20 tot 50 personen. Verlenguren zijn € 5,- pppu.

Vergaderen aan boord

Aan boord van de Willem Jacob is het uitstekend vergaderen. We hebben een grote (50 m2) en lichte dagruimte, met goed meubilair. Het dagverblijf kan in twee ruimtes worden opgedeeld door middel van een scheidingswand. Het schip is centraal verwarmd en er is 230 V aan boord beschikbaar.

Er zijn twee toiletten aan boord (gewoon doorspoelsysteem). Ook kunnen wij de catering verzorgen. Maar bovenal, je vergadert op een erg originele locatie. Een schip uit 1889, dat aan de buitenkant nog vrijwel origineel is, en aan de binnenkant beschikt over een modern en innovatief interieur.

We liggen over het algemeen in de Oosterhaven in Groningen, maar een andere locatie is bespreekbaar.

Huur dagverblijf, 1 dagdeel € 300,- Gehele schip
Inclusief, koffie, thee en water
Eventueel aan te vullen met:
Eenvoudige lunch € 27,50 pp
Luxe Lunch € 37,50 pp
Diner € 30,- pp
Gronings Waddenbuffet € 50,- pp

Een dagdeel duurt ca. 3 uur. Huur dagverblijf is inclusief 21% btw.

Menu Sluit