Trouwen

Trouwen

Door jullie huwelijk ontstaat een sterke band tussen jullie. Dit gevoel kunnen jullie aan boord van de Willem Jacob met de gasten delen. Samen onderweg zijn, samen zeilen en de mooie natuur beleven: dat brengt jullie op een bijzondere manier bij elkaar.

Samen met de gasten zetten jullie aan boord van de Willem Jacob de eerste stappen van jullie huwelijk. Door de bijzondere omgeving en het zeilen wordt jullie trouwdag een onvergetelijke belevenis. We varen verschillende tochten, bijvoorbeeld vanuit de stad Groningen over het Reitdiep, maar ook over het Wad, met of zonder droogvallen.

Trouwen en droogvallen

Trouwen op de bodem van de zee? Dat kan aan boord van de Willem Jacob. De bodem van deze mooie klipper is plat en hierdoor kan het schip op de zeebodem van de Waddenzee droogvallen. Bij het droogvallen vaart het schip bij hoogwater boven een zandplaat. Doordat het water zakt, komt het schip op de zandbodem van de Waddenzee te liggen. Zodra het water rond het schip weg is kunnen jullie van boord stappen en de zandbank oplopen.
Wat een betoverende plek om te trouwen!

Na de ceremonie zal er nog de tijd zijn om mooie huwelijksfoto’s op deze bijzondere locatie te nemen en de omgeving te verkennen. Dan zal het water ook snel weer terug komen. Hoe lang het droogvallen duurt hangt af van waar we op de zandplaat liggen. Terwijl wij aan boord erop wachten dat het schip weer van de zandplaat los

komt kunnen jullie de bruidstaart aansnijden.
Zodra het schip weer los is kunnen we weer verder zeilen.

Voor droogval tochten vertrekken wij vaak vanuit Lauwersoog, maar ook andere vertrek havens zijn mogelijk.

Trouwen in Groningen

Trouwen in de grachten van Groningen? De Hoge der Aa vormt een prachtig decor voor jullie huwelijk. Aan dek, of beneden in het lichte dagverblijf kunnen jullie elkaar het ja woord geven. Na de ceremonie wordt de taart aangesneden en gooien we de de trossen los voor een tocht over het Reitdiep

Menu Sluit