Reitdiep

Reitdiep tocht

Onderstaande tocht leidt langs het schitterende Reitdiep. De tocht is ook in omgekeerde volgorde mogelijk. Zoutkamp is goed per openbaar vervoer te bereiken, maar eventueel kunnen wij ook de reis van of naar Zoutkamp voor jullie regelen.

12.00 U komt aan boord, waar de lunch klaar staat.

13:00   Na een korte instructie van de schipper varen we af, richting Groningen over het Reitdiep. Deze oude zeearm meandert door het Groningse landschap. Onderweg hebben we uitzicht op de prachtige Groningse boerderijen, rietkragen, vogels en als we geluk hebben zelfs hazen. Door dat de rivier regelmatig slingert zijn we ondertussen actief in de weer met schoten en vallen om de zeilen te hijsen strijken, en te verstellen.

16:30   Terwijl we ergens rustig zeilen of op de motor varen wordt de borrel geserveerd. Met diverse borrelhapjes.

Stad Groningen

 

17:30   We vervolgen de tocht richting Groningen en we schutten door de Dorkwerdersluis. Hierna varen we langzaam de stad binnen. Eerst passeren we het Zernikecomplex, waarna we langs de wijken Paddepoel en Oranjebuurt varen. Langzaam naderen we nu het oude stadshart. Aan stuurboord zien we eerst de monumentale watertoren. Nadat de schipper het schip behoedzaam door de Plantsoenbrug gemanoeuvreerd heeft zien we aan Bakboord de Noorderhaven. Vroeger vertrokken hier de schepen over het Reitdiep naar Groningen. Tegenwoordig liggen hier schepen in meer of mindere fase van restauratie. Hier is aan bakboord ook de Amelander hoek, waarvandaan de schepen naar de eilanden vertrokken.

18:30   We meren af in de Hoge der Aa. Hier staan vele pakhuizen die herinneren aan het handelsverleden van Groningen. In de prachtige panden zitten tegenwoordig appartementen voor starters en studenten. Hier eindigt ook de tocht. Aanvullend is het mogelijk om af te sluiten met een maaltijd.

Menu Sluit