Schiermonnikoog

Schiermonnikoog zeilen

Schiermonnikoog is een prachtig eiland. Autovrij, ruig, rustig en overweldigend. Het ligt slechts een aantal mijlen zeilen van Lauwersoog. Om er te komen moet je het water oversteken. Bij ons aan boord kan dat op dezelfde manier zoals het vroeger ging: Per zeilschip. Ook kunnen wij een mooie zeiltocht maken op het wad onder Schiermonnikoog.

Om te kunnen zeilen bij Schiermonnikoog moet je ook kunnen aanmeren  Normaal gesproken kan dit alleen met hoogwater in de jachthaven van Schier, maar wij hebben ook toestemming gekregen van Rijkswaterstaat om aan te meren aan de veerdam, en deze is ook met laagwater bereikbaar.

Zeilen naar Schiermonnikoog met een groep

10.00 De “Willem Jacob” ligt gereed in de haven van Lauwersoog, uw groep scheept in, en wordt ontvangen met thee en koffie. De schipper licht u in over de voorgenomen tocht, en neemt enkele veiligheidsinstructies met u door.
10.30 Trossen los! We gaan! Gezamenlijk hijsen we de zeilen, een ieder die dat wil kan helpen bij het zeilen. Voor de wat minder actieve mensen zijn er genoeg plekjes aan dek om ontspannen te genieten. Om ons heen zijn verschillende vogelsoorten, en wellicht zien we een zeehond. In elk geval is er een adembenemende horizon
12.00 We gaan vlak voor Schiermonnikoog voor anker. De scheepskok serveert een smakelijke lunch.
13.00 We naderen de haven of de Veerdam van Schiermonnikoog. We zoeken een plekje om af te meren. Wij kunnen regelen dat er een taxibusje of fietsen voor u klaar staan. Ook eventuele andere activiteiten kunnen wij voor u organiseren, maar u kunt natuurlijk ook zelf wat uit zoeken.
15.30 Jullie komen weer terug bij het schip, we hijsen de zeilen, en zetten weer koers de Waddenzee op. Aan boord zijn er lekker borrelhapjes
17.00  We komen weer aan in Lauwersoog.

Vanzelfsprekend is bovenstaand voorstel maar 1 van de mogelijkheden. Wij kunnen geheel naar uw wensen een dag samenstellen. Wij zijn daarbij niet gebonden aan het tijdstip van hoogwater.  De jachthaven is alleen te bereiken met hoogwater, maar wij hebben een vergunning voor de veerdam, zodat wij u ook met laagwater naar Schiermonnikoog kunnen brengen.

Zeilend naar Schiermonnikoog, individueel

In de zomermaanden onderhouden wij een veerdienst tussen Lauwersoog en de Waddeneilanden. Voor meer informatie zie www.eilandhopper.nl

Zeilen vanaf Schiermonnikoog

Voorstel voor een dagtocht vanaf Schiermonnikoog. Vanzelfsprekend is dit slechts een mogelijkheid. De definitieve tocht wordt afhankelijk van uw wensen, wind en tij ingevuld. De tocht is ook geschikt voor kinderen. We zorgen dat zij betrokken worden bij het zeilen, en er zijn voldoende kinderzwemvesten aan boord.

10.00 De Willem Jacob ligt klaar aan de Veerdam of in de Jachthaven (Afhankelijk van het getij). Verse koffie en thee staan klaar. Het avontuur lokt, de waddenzee ontvouwd zich.
10.30 Na een instructie van de Schipper, gooien we de trossen los, en hijsen we met elkaar de zeilen. Wie zin heeft om te helpen krijgt ruim de gelegenheid, en wie van een afstand van de actie en het wad wil genieten zoekt een lekker plekje aan dek
11.30 Tussen de banken maken we om in de geul te blijven verschillende manoeuvres, oploeven, afvallen, gijpen of overstag. Misschien komt er een zeehond kijken wat we allemaal aan het doen zijn?

 

 

12.30 We zoeken een mooi plekje voor de lunch, bijvoorbeeld voor anker naast de engelsmanplaat, of een bezoek aan Lauwersoog. Hier is de mogelijkheid om ook even de benen te strekken.
13.30 We gaan weer anker op. Wat wordt de koers? Eventueel kunnen we een boeiende workshop houden over de dynamiek van het wad.
16.00 De koers wordt Schiermonnikoog, eventueel met een lekker borrelhapje en een koel drankje.
16.45 We strijken de zeilen, en doeken ze gezamenlijk op. Rond 17.00 uur eindigt de tocht.
Menu Sluit