Zeilen Lauwersmeer

Zeilen Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is een erg mooi vaargebied om een dag te zeilen. Het is erg gevarieerd. Het kent grote open stukken, maar ook smalle prielen en slenken. Er zijn een paar leuke eilandjes, waar we kunnen aanmeren. Er vliegen ook veel vogels over. Afgelopen jaar nestelde er zelfs een zeearend!

Het Lauwersmeer is wat rustiger qua wind en golfslag dan de Waddenzee, ideaal om een dag te zeilen. Ook liggen er een aantal leuke plaatsjes rond het meer, zoals Dokkumer Nieuwe Zijlen en Oostmahorn. Hieronder een voorbeeld van hoe een tocht er uit kan zien:

Om 10.00 uur wordt u welkom in geheten met koffie of thee. Na een introductiepraatje van de schipper varen we af en hijsen we de zeilen. We varen vanaf Zoutkamp de Slenk op. We varen gelijk een prachtig natuurgebied aan, en vaak staan er Schotse Hooglanders in het water.

Soms kunnen we in de Slenk al zeil zetten, en anders gaan de zeilen na een half uurtje omhoog. Na een paar uur zeilen gaan we voor anker of leggen aan op een eilandje. Ook kunnen we bijvoorbeeld naar Dokkumer Nieuwe Zijlen, Oostmahorn of Lauwersoog zeilen. Als het lekker weer is, dan kunnen liefhebbers gaan zwemmen.

Na de lunch hijsen we weer de zeilen en varen we nog een aantal uren. We kunnen afsluiten met een BBQ op een idyllisch plek.

Menu Sluit